Cine sunt penalii din Consiliul Județean?! Hurduzeu se distreză cu o opoziție de râs!

Marcel Vela i-a făcut viața foarte ușoară președintelui Consiliului Județean Caraș-Severin, Silviu Hurduzeu, acesta din urmă distrându-se pur și simplu cu opoziția aproape inexistentă, uneori chiar caraghioasă, pe care o fac consilierii liberali.

Ședința de ieri, prima a anului, a fost încă o dovadă că Marcel Vela a greșit în 2016 lista cu propuneri pentru Consiliul Județean. Fără să aibă vreo mână de fier, ba dimpotrivă, președintele Hurduzeu e lipsit de emoții la fiecare întâlnire în plen. Indiferent pe cine au avut ca lider de grup – și au fost deja vreo patru! – liberalii au fost mai degrabă absenți în acest mandat. N-au venit cu proiecte de hotărâre, când nu le-a convenit ceva au preferat să plece din sală, iar atunci când aveau cu adevărat posibilitatea să facă opoziție sau să pună în dificultate majoritatea PSD – PMP au eșuat lamentabil. Așa s-a întâmplat și ieri, când au încercat, fie cu insunuări, fie cu miștouri, să-l îngrămădească pe Hurduzeu. Președintele CJ le-a închis însă gura de fiecare dată.

Punându-se în discuție rectificarea bugetului județului, liderul Grupului PNL, Mircea Teodorescu, i-a cerut lui Hurduzeu să explice cum s-a ajuns la deficitul de 6 milioane de lei pe secțiunea de dezvoltare? „Există o culpă, o neglijență la nivelul aparatului propriu?!”, a întrebat liberalul. „Deficitul nu înseamnă o culpă. Voiați să nu plătim proiectele depuse?! Buget excesiv pentru salarii?! Asta e o consecință a faptului că vă schimbați foarte des. Data trecută, când domnul Cojocariu era lider de grup, spuneați că s-au mărit prea puțin salariile. Acum vorbiți de majorare excesivă a salariilor?!”, a replicat președintele CJ. Teodorescu a ascultat apoi cu atenție o lecție de economie ținută de alt social-democrat, Ioan Crina: „Noi trebuie să înțelegem ce înseamnă buget. Trebuie să avem niște noțiuni elementare. Buget nu înseamnă bani. Buget înseamnă provizioane. Sunt noțiuni simple, elementare de economie!” Fără vreun argument, Teodorescu a concluzionat: „Noi, Grupul PNL, ne abținem de la vot!”

Pentru a salva cât de cât situația, a intrat în dialog și Ioan Cojocariu, politician cu mai multă experiență. Dar mai bine stătea în banca lui. „Dumneavoastră când auziți de culpă vă și gândiți la penali. E un gest reflex la PSD treaba aceasta!”, le-a strigat liberalul social-democraților. Încă o minge la fileu pentru Hurduzeu: „Aveți dreptate, conducerea Consiliului Județean era de la PSD, cea trecută, care a avut probleme penale, nu de la PNL. Aveți dreptate. Domnul Ghiorghioni e de la PSD, nu?!” Cojocariu a pus capul în pământ. A luat ulterior cuvântul un alt liberal, Cristian Gâfu. Pentru a explica în plen ceea ce ar fi vrut de fapt să spună liderul de grup. Asta după ce și Cojocariu încercase să explice mai clar problemele ridicate de colegul său. Hurduzeu a punctat din nou, simțindu-se ca peștele în apă: „Mai e cineva dintre dumneavoastră care dorește să explice ceea ce a vrut să spună liderul de grup?!” Bășcălie maximă!