Suferă de amnezie și ipocrizie gravă! Vela, invitat de Jivan, sâmbătă, în plen, cu moțiunea pe masă!

Dialog de la distanță între liderii PSD și PNL din Caraș-Severin, pe tema moțiunii de cenzură depusă de liberali împotriva Guvernului Dăncilă! 

Luminița Jivan, șefa PSD Caraș-Severin, îi ironizează pe inițiatorii și semnatarii moțiunii după circul de ieri din Parlament. „Am crezut în seriozitatea semnatarilor moțiunii și în intenția lor sinceră de a face un «bine» României. Se pare că nu se dezamăgesc doar pe ei, ci și pe cei care i-au votat. Chiar am crezut că vor să dea jos cât mai repede Guvernul, așa că le-am propus chiar sâmbăta aceasta să fie votul. Cum era propunerea aia cu zi lucrătoare și sâmbăta?! Pe lângă lipsa de seriozitate, opoziția suferă de amnezie și ipocrizie gravă. Normal că erau de acord ca românii să muncească o zi în plus, dar ei nu vor să vină sâmbăta la Parlament ca să-și pună în aplicare planul și să «salveze» România pentru a o «readuce la normal»”, a comentat deputatul PSD.

Supunerea la vot a moțiunii într-o zi de sâmbătă ar fi echivalentă, cel mai probabil, cu rămânerea Cabinetului Dăncilă. Totuși, întreabă Luminița Jivan, dacă opoziția insistă că e o chestiune de maximă urgență plecarea Vioricăi Dăncilă și a Guvernului, atunci de ce semnatarii moțiunii nu se grăbesc să o supună sâmbătă votului?! „Noi vă oferim oportunitatea de a da jos Guvernul chiar în următoarele două zile! Vă așteptăm sâmbăta aceasta în plen!”, le-a transmis șefa PSD Caraș-Severin liberalilor.

Senatorul Marcel Vela, președintele PNL Caraș-Severin, atacă la rândul său. Și asta pentru că social-democrații ar fi încercat să rămână la guvernare prin abuz. „Încă de la început, președintele de ședință, Iordache, a refuzat obsesiv să supună la vot propunerea opoziției legată de calendarul de vot normal și regulamentar. S-a ambiționat să propună sabotarea moțiunii, convocând ședința de vot pentru sâmbătă, știindu-se că deputații minorităților naționale au anunțat că nu pot participa la dezbateri în această zi. La vot, însă, stupoare… propunerea lui Iordache a picat cu brio, realizând astăzi și susținătorii lui Dăncilă că nu mai au majoritate în Parlamentul României”, a explicat Vela.

Senatorul liberal îl acuză pe Florin Iordache de lașitate. „A fost nevoie de negocieri și discuții aprinse, apoi de intervenția unor social-democrați normali ca să se salveze situația absurdă creată de «altă întrebare», care s-a purtat astăzi în Parlamentul României ca pe propria sa moșie. Orice zi în plus în care galeria lui Dăncilă se agață de putere nu reprezintă altceva decât disperarea și abuzul unor politicieni inconștienți care țin cu dinții de scaun, făcând un mare rău României!”, a mai spus senatorul PNL după ce s-a convenit ca moțiunea să fie citită astăzi și dezbătută și votată în 10 octombrie.