PMP Timiș are candidat pentru Primărie! Boldea și-a bătut joc de municipiul Lugoj!

PMP Timiș a anunțat candidatul pentru alegerile locale din Lugoj, de anul viitor. Din partea filialei conduse la nivelul județului de Cornel Sămărtinean va candida un nou membru, consilierul local Liviu Brândușoni, fost ziarist, dar și fost membru al USR. Firește, nu au lipsit criticile la adresa actualului primar, pesedistul Francisc Boldea!

Brândușoni este consilier local în Lugoj din 2016, când a candidat ca independent. Fost ziarist radio și TV în orașul de pe Timiș, s-a înscris în 2018 în USR. Omul politic spune că și-a dat seama că este greu să faci treabă în politică fără o echipă. După alegerile europarlamentare, a plecat din partidul condus de Dan Barna. Brândușoni s-a înscris în PMP, partid pentru care va candida la fotoliul de primar. Crede că principalul contracandidat va fi tot Boldea. „Cei din politică încearcă să identifice un posibil contracandidat. Cei de la PSD țin bine ascuns acest nume, probabil și din motive de siguranță, poate până la alegerile locale pot apărea critici. Din punctul meu de vedere, candidatul nu va fi domnul Dobra. Boldea a afirmat de multe ori că dacă sănătatea îi va permite, cu siguranță va candida. Până acum, se pare că sănătatea i-a permis. Pe noi nu ne sperie candidatura domnului primar Boldea. După cele trei mandate ale dânsului, cetățenii sunt foarte nemulțumiți de modul cum este administrat Lugojul, de faptul că nu au apă potabilă, nu au presiune la robinet, este problema gunoiului pe străzi, două societăți ale Consiliului Local sunt administrate prost. Sigur că varianta unui singur tur favorizează candidații în funcție, dar cred că, la Lugoj, în contextul actual nu se pune problema”, a precizat Liviu Brândușoni.

Și liderul PMP Timiș, Cornel Sămărtinean, consideră că zilele lui Francisc Boldea în fruntea Lugojului sunt numărate. „Actualul primar efectiv și-a bătut joc de municipiul Lugoj. S-ar putea să candideze (n.r. despre Dobra și Boldea, actuali membri PSD) unul de la un partid și altul de la alt partid. Știm ce haos e la PSD. O parte se uită într-o direcție, o parte în altă direcție.  Nici ei nu știu care e direcția cea bună. Noi considerăm că Lugojul are nevoie de un om nou, tânăr, capabil, care să reprezinte cetățenii și să ducă Lugojul acolo unde merită. Putem da exemple nenumărate de orașe, Sânnicolau Mare, Făget, care renasc, inclusiv comune. Lugojul, din păcate, în loc să se dezvolte, se luptă să supraviețuiască. Nu are apă, e un haos de nedescris. Când s-a luat curentul a stat acel oraș aproape o săptămână fără curent, fără gaz. Nu-mi dau seama cum au rezistat cetățenii orașului fără nevoile zilnice”, a precizat Sămărtinean.

Șanse reale

Cu Liviu Brândușoni candidat pentru anul viitor și Cristian Codrean, președinte de organizație, filiala PMP Timiș speră să obțină rezultate bune în Timiș. „Putem construi la Lugoj o organizație care să participe la următoarele alegerile cu șanse la toate competițiile electorale. Liviu Brândușoni este un om cu state vechi în tot ce înseamnă munca politică, un om care tot timpul a fost atent la cetățeni, la tot ce se întâmplă în municipiul Lugoj și cu mari opțiuni în deciziile administrative din Lugoj. Nu putem decât să-l felicităm și să-i urăm succes și să-i mulțumim că a venit în interiorul nostru. Noi suntem convinși că prin ceea ce reprezintă dânsul prin implicarea în problemele cetățenilor din Lugoj, șansele noastre sunt consistente să câștigăm Primăria Lugoj. Cu organizația în spate, cu oameni dedicați vom reuși să câștigăm Primăria și cât mai multe mandate în Consiliul Local”, a declarat Sămărtinean.

La fel de optimist este și președintele organizației din Lugoj, Cristian Codrean. „La Lugoj am format un birou în majoritate din oameni tineri, muncitori, harnici  și așteptăm să schimbăm politica de până acum. Sperăm să schimbăm fața orașului și să obținem un scor frumos la alegerile următoare”, a punctat Codrean.