Subprefectul de Timiș, infectat cu Covid-19 pentru a doua oară

ovidiu draganescu
Ovidiu Drăgănescu, subprefectul de Timiș cu atribuții de prefect, a fost confirmat cu noul coronavirus pentru a doua oară. Nu prezintă simptome, motiv pentru care este doar izolat la domiciliu.
Ovidiu Drăgănescu, subprefectul de Timiș cu atribuții de prefect, a reușit să se infecteze pentru a doua oară cu noul coronavirus. Anunțul a fost făcut chiar de Drăgănescu pe pagina sa de Facebook, care crede că s-a infectat de la copilul său, elev la o școală din Timișoara. Subprefectul de Timiș este vaccinat și nu are simptome, motiv pentru care este doar în izolare la domiciliu.
Mare atenție la transmiterea virusului prin școli și apoi în familii. Din ce mi s-a relatat, sunt părinți care ascund cazurile de infectare cu Sars-cov2 ale copiilor lor, în loc să informeze la clasă. Copiii au forme mai ușoare, pe care unii părinți le declară ca fiind enteroviroze deoarece simptomalogiile sunt asemănătoare. Astfel orele vor continua în acele clase, deși ar trebui trecute în online pentru a nu mai infecta alți elevi și pe părinții acestora. Sper că nu sunt cazuri când aceste lucruri se întâmplă cu acordul cadrului didactic de la clasa respectivă, știut fiind că online-ul nu are mulți adepți pe la noi. De asemenea, testele rapide pot fi fals negative, ele neavând acuratețea unui test RT-PCR. În familia mea facem des teste rapide care ies negative, dar când eu am făcut test PCR am ieșit pozitiv. În acest context pandemic, iată că ajungem cu multe localități la incidențe de peste 15/000 și nu știu dacă suntem în vârful valului 4”, a scris Ovidiu Drăgănescu, pe Facebook.
Atribuțiile acestuia au fost preluate de Andrei Molnar, al doilea subprefect al județului Timiș.