Amenzi de aproape 40.000 de lei aplicate în Timiș într-o singură zi! Majoritatea pentru nepurtarea măștii de protecție

masca in mana

Amenzi de aproape 40.000 de lei au fost aplicate într-o singură zi de oamenii legii din județul Timiș. Au fost legitimate peste 4.000 de persoane în cadrul acțiunii de verificare de marți, care a avut drept scop limitarea răspândirii coronavirusului, în condițiile în care rata de infectare în județ era ieri de 8,7 cazuri la 1.000 de locuitori.

Polițiștii timișeni, împreună cu polițiștii locali, jandarmii din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Timiș, pompierii din cadrul I.S.U „Banat” și reprezentanți ai I.T.M Timiș au desfășurat marți acțiuni în sistem integrat în vederea limitării răspândirii virusului SARS-CoV-2.

Peste 4.000 de persoane au fost legitimate, împreună cu 93 de societăți comerciale și 113 mijloace de transport persoane. Pentru nerespectarea normelor în vigoare au fost aplicate sancțiuni contravenționale în valoare totală de 38.000 de lei. Majoritatea amenzilor au fost date pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală, adică pentru nepurtarea măștilor – 35.500 de lei. Restul de 2.500 de lei au reprezentat sancțiuni pentru nerespectarea interdicțiilor privind libertatea de circulație.

Polițiștii continuă acțiunile de verificare.

Autor: Eusebiu Diaconu