Subiectul parcărilor, din nou, în dezbatere

După ședința cu neînțelegeri de săptămâna trecută, atunci când cei mai mulți dintre aleșii locali au refuzat să micșoreze numărul parcajelor cu plată din oraș, acum consilierii iau încă o dată în dezbatere același subiect.

Deși reșițenii așteptă cu nerăbdare să afle unde își vor putea lăsa mașina fără să plătească, starea de incertitudine se tot prelungește, de la o ședință la alta.

La cel mai recent plen, proiectele de hotărâre au vizat scoaterea mai multor parcări din Reșița de sub incidența deciziei miniparlamentului din 2009 și reducerea numărului celor cu plată de la 2.200 la 464. Consilierii locali însă, s-au abținut. Astfel că, legea locală nu a putut fi schimbată.

“Am trăit din nou amărăciunea unei decizii pe care nu pot să o înțeleg. Aleșii PNG și PDL s-au abținut atunci când a fost vorba de un interes al reșițenilor. S-au făcut greșeli! Pe lângă parcările cu plată au fost incluse nepotrivit un număr mult mai mare de parcări, ajungându-se la 2.200 de locuri. Oamenii sunt deranjați de atitudinea reprezentanților celor trei firme”, a spus edilul-șef al Reșiței, Mihai Stepanescu, la cel mai recent plen.

Astăzi, consilierii locali se întâlnesc din nou în ședință, iar subiectul parcărilor este pe ordinea de zi, astfel că, locuitorii Reșiței speră ca măcar de această dată să primească un răspuns în ce privește exploatarea parcărilor cu plată.