Sute de popriri, din cauza neplății taxelor

Inspectorii de la Serviciul Executare Silită şi Urmărire Bunuri au derulat mai multe acțiuni, ca să recupereze creanţelor fiscale restante, cauzate de rău platnici. În această categorie intră atât persoanele fizice, cât și cele juridice.

Potrivit Biroului de presă al municipalității, numai în ultima săptămână, reprezentanții Serviciului de Executare Silită au întocmit 42 de adrese de înfiinţare a popririi asupra salariului sau pensiei. De asemenea, au întocmit şi alte 223 de adrese ce vor fi trimise reșițenilor care uită să se achite de datoria pe care o au la bugetul local. 25 de persoane sunt în această situație.

„Au fost întocmite şi comunicate 67 de adrese de înştiinţare a debitorilor cu pivire la înfiinţarea popririi asupra salariului, disponibilităţilor băneşti sau pensiei. Au fost înregistrate 125 de procese verbale de constatare a contravenţiei, urmând a se emite somaţii pentru recuperarea creanţelor, reprezentând amenzi neachitate în termenul legal de către debitorii persoane fizice şi juridice”, a spus Marius Bălean, purtătorul de cuvânt al Primăriei Reșița.

Prin demersurile de executare silită făcute în ultima săptămână, au fost recuperați la bugetul local aproape 16.000 de lei din impozite, taxe şi amenzi contravenţionale.

Foto: 5c.ro