Sub sloganul „Uniți reușim”, cărășenii se mobilizează pentru menținerea călătoriilor regulate pe linia ferată Oravița-Anina

Oamenii Banatului de Munte sunt chemați în acest weekend să facă front comun în vederea împiedicării închiderii circulației regulate pe ruta Oravița-Anina, prima linie ferată montană din România, cunoscută și sub numele de Semmeringul bănățean.

Deoarece viitorul operării acestui traseu deosebit de spectaculos este pus sub semnul întrebării, începând cu mijlocul lunii decembrie, mai multe ONG-uri, dar și persoane fizice au hotărât să-și unească forțele pentru a demonstra că nu sunt indiferenți în fața ideii de a pune lacăt pe bijuteria de o valoare istorică inestimabilă a Banatului.

Calea ferată este o adevărată operă de artă, o capodoperă în materie de construcţii de căi ferate, având 14 tuneluri săpate în stânca dură, zece viaducte şi patru gări, pe un traseu cu o diferenţă de nivel de 340 de metri. În orice anotimp, frumuseţea peisajului taie răsuflarea!

Semnalul de alarmă al bănățenilor va consta într-o excursie de neuitat pe calea ferată Oravița-Anina, excursie programată să aibă loc duminică, 8 decembrie, începând cu ora 09.00, întreg traseul fiind presărat cu nenumărate surprize.

Pentru toți cei interesați să ia parte la eveniment, iată ordinea în care se vor derula acțiunile:

ora 09.00 plecarea cu autocarul spre Oravița din curtea UEM Reșița;

ora 11.15 călătoria spre Semmeringul bănățean;

ora 13.15 momente artistice, pe peronul gării, la Anina;

ora 14.00 călătoria retur pe Semmeringul bănățean;

ora 16.00 întoarcerea la Reșița cu autocarul.

Numărul maxim de călători este de 200. Rezervările pentru călătorie pot fi făcute până în data de 7 decembrie, ora 12.00, la numărul de telefon: 0723837416 Lili Gherle, organizator principal.

Prețul unui bilet pentru evenimentul de duminică este de 50 de lei (aici fiind inclus și prețul biletului cu trenul).