Managerul Spitalului sare la gâtul consilierilor pe nedrept? Florin Bogdea: „NU a început campania electorală!”

Consilierul local Florin Bogdea spune că managerul a înțeles greșit toată această această poveste care ține de schimbarea organigramei unității medicale.

Bogdea îi reamintește primarului Felix Borcean că scopul înființării acelei asociații caritabile este de a ajuta spitalul, fără a face politică pe spatele Spitalului, or primarul și managerul au început campania electorală, spune Florin Bogdea. „Directorul Spitalului Municipal Caransebeș, Adrian Cican, afirmă pe toate sursele media că noi, care reprezentăm Consiliul Local Caransebeș, nu am votat organigrama spitalului, este o dezinformare crasă. Vreau să vă spun faptul că am votat toți consilierii locali organigrama, cu un amendament, prin care se solicita păstrarea secției de Oftalmologie, tocmai pentru faptul că doctorii aveau această doleanță, explicând faptul că dacă unui singur pacient îi salvezi ochiul pe o urgență, se justifică păstrarea acelei secții. Nu vreau să fiu eu avocatul colegilor consilieri, menționez toți cei 19 consilieri, dar totuși organigrama spitalului este un lucru serios, care trebuia dezbătut cu cei 19 consilieri, ea venind așa, pompieristic în ședința de îndată, pusă la dispoziție cu câteva ore înainte.”, declară Florin Bogdea.

Consilierul local a mai afirmat că alături de colegii săi liberali și de social-democrați i-au dat credit managerului și au votat organigrama. „După toate acestea, dumnealui ne bălăcărește ca și cum nu am fi votat acea organigrama, ba mai mult că nu am citit referatul. Eu personal îl respect și am încredere în capacitatea managerială a domnului Cican, dar un bun manager trebuie să țină cont de părerile oamenilor de specialitate, în speță personalul medical, și trebuie să respecte hotărârile Consiliului Local.”, a menționat Bogdea.

Consilierul social-democrat a avut un punct de vedere și în ceea ce privește investiția care se va face de către Asociația Salvați Spitalul Caransebeș: „Nu are dreptul domnul manager să se ante-pronunțe că se va investi la ambulatoriu, dumnealui trebuie să ne pună la dispoziție o listă de priorități ale spitalului, iar noi membrii fondatori ai acestei asociații vom hotărî unde se va investi în cadrul spitalului. Cred că se politizează pe tema spitalului fiind un subiect sensibil și o carte pare-se câștigătoare la viitoarele alegeri și nu este bine, doar prin înțelegere cu toți factorii de decizie vom putea salva spitalul.”, a mai spus Florin Bogdea.