Eugen Băleanu – strategii bine ticluite pentru înlăturarea lui Torma de la primărie în 2020

Președintele Organizației Partidului Verde de la malul Dunării, Eugen Băleanu, și-a făcut din timp planul de bătaie pentru alegerile locale din luna iunie a anul viitor, acesta mizând fie pe ideea unui candidat din partea partidului pe care-l conduce, fie pe varianta unui candidat comun: rezultatul unei alianțe locale.

Liderul verzilor din Moldova Nouă este ferm convins că următoarea bătălie pentru scaunul de edil va fi una decisivă în privința bunăstării comunității orașului de lângă Dunăre, oraș pe care, actualmente, îl vede ca pe „un film western” sau, mai bine zis, ca reprezentând „zona gri a județului Caraș-Severin”. Astfel, în încercarea de a-l scoate din joc pe actualul primar, Adrian Torma, în 2020, Băleanu are un megaplan care, în viziunea lui, nu poate da greș: o alianță locală între membrii partidului pe care îl conduce și liberali, cele două tabere susținând un singur candidat: Ion Chisăliță.

„Noi am avut discuții cu domnul Chisăliță în afara statutului partidelor pentru a vedea ce putem face pentru 2020. Trebuie să facem un tandem și să încercăm să scoatem orașul din zona gri a județului Caraș-Severin. Domnul Chisăliță mai are câțiva ani până la pensie, iubește orașul Moldova Nouă și cred că e dispus să-și mai sacrifice încă patru ani din viață. Este singurul om care întrunește toate criteriile pentru scaunul de primar: e pregătit administrativ, este un intelectual desăvârșit etc.”, a subliniat liderul verzilor pentru expressdebanat.ro.

În cazul în care această alianță nu se va materializa, reprezentantul partidului ecologist o va susține în cursa electorală pe Cosana Străinescu, președintele Organizației de Femei PV din Moldova Nouă și asta pentru că „e pregătită atât intelectual, cât și profesional, la dumneaei «Nu» înseamnă «Nu» și este o persoană care nu poate fi compromisă”.

„Trebuie să exploatăm la maximum toate oportunitățile pentru a câștiga primăria și Consiliul Local. Dacă facem alianță, vom merge pentru un singur candidat, cu viceprimar din partea noastră.”, a concluzionat Eugen Băleanu, președintele PV de la malul Dunării.