Sub 800 de cazuri COVID-19 la nivel național! Aproape 500 de pacienți la ATI

untitled design set 970x90 px

Au fost confirmate 733 de noi cazuri de coronavirus, potrivit datelor transmise de Grupul de Comunicare Strategică, dintre care doar șapte în județul Timiș. Începutul de săptămână vine cu vești bune și pentru cărășeni – nicio persoană din județ nu a fost depistată pozitiv în ultimele 24 de ore.

Situația nu este îmbucurătoare dacă privim datele legate de pacienții internați în secțiile de Anestezie și Terapie Intensivă. GCS vorbește de 497 de persoane care au dezvoltat forme severe de boală. În schimb, premierul Ludovic Orban a declarat că în țară sunt pregătite în jur de 1.000 de paturi pentru acești bolnavi, iar dacă situația o impune, se pot face transferuri dintr-un județ în altul astfel încât bolnavii să nu fie lăsați fără tratament de specialitate. „La Iași suntem pregătiți, la Cluj numărul paturilor ATI a crescut. Numărul existent este în jur de 1.000 și va crește în continuare. Niciodată nu a fost atinsă capacitatea. Avem 490 și ceva de persoane internate la ATI, ceea ce înseamnă utilizarea la jumătate din capacitate”, a spus premierul.

În județul Timiș, în secțiile de Anestezie și Terapie Intensivă, se află 20 de pacienți. Au fost înregistrate, în ultimele 24 de ore, și patru decese, iar totalul se apropie de 100. Nu au fost procesate teste în weekend, cu excepția unui laborator privat, unde au fost prelucrate puțin peste 800 de probe. În urma acestora, au fost emise cele șapte rezultate pozitive. În ceea ce privește focarele, în Timiș sunt opt la număr, dintre care patru firme. Pe lista DSP se mai află IPJ cu 16 cazuri, Spitalul Județean cu 21, zona Făget (73 de cazuri dintre care două decese) și un centru privat de îngrijire a minorilor, unde au fost depistați pozitiv trei copii.

publicitate ziar expresb 1000x100

În județul Caraș-Severin au fost procesate, de ieri până astăzi, 69 de teste. Nu a fost confirmat niciun nou caz, iar la ATI sunt internați opt pacienți, dintre care șase în Reșița și doi în Caransebeș. În total, 493 de cărășeni au contactat virusul, iar peste 300 au fost declarați vindecați.