FOTO. Alin Nica – președintele Consiliului Județean Timiș sau nimic!

După ce de dimineaţă aspiranţii liberali la funcţia de consilieri locali, dar şi Nicolae Robu, candidatul pentru funcţia de primar al Timişoarei, şi-au depus dosarul de candidatură la Primărie, la ora 12.00 a venit rândul celor care doresc mandate de consilieri judeţeni din rândul PNL-ului să-şi depună oficial candidatura. Nu a lipsit bineînţeles Alin Nica, mai mult decât încrezător în şansele sale la câştigarea funcţiei de preşedinte al Consiliului Judeţean Timiş.

Alin Nica s-a retras pe ultima sută de metri de pe lista candidaţilor PNL pentru funcţia de consilier judeţean, urmând să fie doar reprezentatul partidului la şefia Consiliului Judeţean. Au fost speculaţii că motivele acestei decizii ar ţine de o încredere foarte mare în şansele sale de a fi preşedinte al CJ sau de anumite neînţelegeri care există în partid în ceea ce priveşte modul în care a fost întocmită lista de consilieri. Mai exact, 30 de primari liberali nu au fost de acord cu candidatura lui Popoviciu. Totuşi, Nica a afirmat:

„Am hotărât să candidez pentru funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean, am mize mari, nu mize mici şi dau şansa colegilor care vor să fie în Consiliul Judeţean să se implice şi mai mult. În rest, sunt speculaţii, sunt interpretări, nu le comentez”.

Altfel, Alin Nica şi-a arătat optimismul că echipa care şi-a depus candidatura astăzi va fi cea câştigătoare. „Îmi face o deosebită bucurie să depunem astăzi lista echipei câştigătoare pentru Timiş. Sunt convins că cetăţenii judeţului vor vota acea echipă puternică, care poate să schimbe judeţul nostru şi să-l ducă la nivelul pe care ni-l dorim, acela de a fi un judeţ cu adevărat european”, a precizat Alin Nica.

Întrebat de ce nu sunt multe femei pe lista de candidaţi la funcţia de consilier judeţean, Robu a argumentat: „Nu a fost înghesuială pentru candidaturi. În al doilea rând noi am întocmit listele ţinând seama de implicarea pe care oamenii au avut-o în aceşti patru ani în tot ceea ce a avut partidul de făcut. A fost criteriul prioritar. Nu după cât a vorbit fiecare, ci după cât a făcut fiecare în munca de partid. S-au implicat bineînţeles, dar acesta este clasamentul, cel pe care l-aţi văzut. De aceea sunt prezente câteva colege, pe listă, pentru că s-au implicat. Sunt mult mai mulţi bărbaţi care se arată aspiranţi”.

Lista de candidaţi pentru funcţia de consilieri judeţeni din partea PNL conţine 45 de nume: Ciprian Bogdan, Alin Popoviciu, Nicolae Bitea, Cosmin Costa, Alexandru Proteasa, Mihai Anghel, Lucian Blaga, Dan Sarmeş, Cosmin Buboi, Marius Hiticaş, Călin Roman, Liviu Cocean, Mihaela Calescu, Marin Popescu, Mihăiţă Bojin, Ciprian Trocan, Andrei Coteţiu, Cosmin Lazăr, Sorina Ciurlea, Nicuşor Fuicu, Eugen Grigoroiu, Iosif Nicoară, Elena Samoilă, Patriciu Ruşeţ, Sorin Cociobea, Laurenţiu Timiş, Ion Delvai, Adrian Colhon, Balint Petrescu, Gabriel Cruciat, Cătălin Pînzaru, Mihai Agache, Lucreţia Sitariu, Adrian Jurchiţa, Dumitru Prohap, Gigel Prisecaru, Emanuel Corjescu, Octavian Doţ, Giorgiana Vasile, Paul Gaspar, Simona Murăşan, Nicoleta Păun, Dragoş Creţu, Livia Ciolac, Vinu Giumanca.

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/