PARADOX. Localități în prag de carantină, dar fără prea multe cazuri. Cum este posibil?

promovare online Timisoara Casa Auto

Un comunicat de presă dat de Prefectura Timiș face referire la situația infectărilor cu coronavirus la nivelul unităților administrativ-teritoriale, localitățile Jebel, Margina și Satchinez fiind monitorizate în contextul în care Comitetul Național de Conducere și Coordonare a Intervenției a solicitat DSP Timiș să facă o analiză privind eventuala carantinare zonală din cauza creșterii numărului de infectări. Totuși, primarii contestă vehement că situația îmbolnăvirilor ar fi scăpat de sub control. Cine greșește?

La Jebel, primarul Sabin Bociu spune că există 8 cazuri din datele care îi sunt furnizate, iar 4 dintre acestea au buletin de Jebel, dar locuiesc în Timișoara. La Margina, în schimb, ar exista doar două cazuri, iar unul dintre acestea nici nu ar aparține localității, ci ar fi fost asociat localității, cazul fiind internat la Spitalul din Deva. În localitatea Satchinez, situația nu se cunoaște cu certitudine, datele fiind doar la Grupul de Comunicare Strategică, însă din câte ne-a mărturisit primarul Florin Cheaua, propriile calcule arată că numărul celor infectați a scăzut și nu se cunoaște definiția de caz care îi face pe posibilii infectați să fie adăugați raportului.

promovare banner maxagro

În comunicatul transmis de Prefectura Timiș se arată că: „(…) a fost prezentată situația infectărilor cu coronavirus la nivelul unităților administrativ-teritoriale Jebel, Margina și Satchinez, unde Comitetul Național de Conducere și Coordonare a Intervenției a solicitat DSP Timiș să facă o analiză privind eventuala carantinare zonală, având în vedere creșterea numărului de infectări. Direcția de Sănătate Publică a analizat situația epidemiologică de la nivelul celor trei UAT-uri și a ajuns la concluzia că, până la acestă oră, nu se impune carantinarea zonală, nefiind îndeplinite toate criteriile. Situația celor trei unități administrativ-teritoriale rămâne în supraveghere”.


publicitate tmc 640