Studiu de fezabilitate pentru construirea unui nou imobil!

 

În momentul de față, preșcolarii din oraș învață să devină oameni în condiții improprii. Pentru că în opinia primăriei acest lucru nu este firesc, autoritățile au realizat un studiu pentru ridicarea unui nou imobil.

Oțelarii vor putea beneficia în viitorul apropiat de o grădiniță la standarde europene pentru copiii lor. Potrivit primarului Luca Mălăiescu, în acest an se așteaptă finanțarea pentru realizarea unei grădinițe noi pe strada Libertății. Și asta, pentru că preșcolarii își desfășoară activitatea în condiții improprii, în trei apartamente de la parterul unui bloc din această zonă.

 „Am depus studiul de fezabilitate la Ministerul Dezvoltării Regionale și cred că nota de fundamentare, prin fotografiile și argumentele aduse, este foarte grăitoare. De aceea am convingerea că fondurile guvernamentale pentru acest proiect vor fi aprobate”, ne-a declarat primarul Luca Mălăiescu.

Investiția de 100.000 euro se va realiza lângă Școala Generală nr. 3, pe un fost teren de sport, pus la dispoziție de către primărie. S-a încercat încorporarea în grădiniță și a unei creșe, însă fiind un concept diferit fondurile permit doar construirea grădiniței pentru copii cu vârste cuprinse între 3 și 6 ani. Edilul orașului de pe Valea Bistrei speră ca până la sfârșitul toamnei să primească aprobarea Guvernului pentru această investiție de care ar beneficia în jur de 60 de copii.