Studiu ANOSR: Cursurile, laboratoare și seminarele, afectate din cauza predării în sistem exclusiv online

STPT job 1000x200

ANOSR a realizat un chestionar despre școala în online, cu scopul de a evalua modul în care studenții s-au raportat la noile circumstanțe. Acesta a ajuns în majoritatea centrelor universitare, iar alianța națională a studenților a întocmit, în urma rezultatelor, un ghid de recomandări pentru unitățile de învățământ.

Peste 60.5% dintre studenți au raportat dificultăți în ceea ce privește relația dintre profesori și studenți. 75.6% dintre studenți au considerat că mutarea în mediul online a afectat negativ seminarele și laboratoarele, iar 60.6% consideră că au fost afectate și orele de curs. De altfel, doar 35.1% dintre studenți consideră că, în format online, pot să atingă aceleași performanțe.

În urma rezultatelor, s-a stabilit că dascălii au nevoie de cursuri de formare în ceea ce privește predarea online. S-a remarcat și faptul că universitățile trebuie să sprijine și să înțeleagă starea psihologică a tinerilor și se recomandă investiția în Centrele de Consiliere și Orientare în Carieră, cu servicii de consiliere psihologică online gratuite și accesibile.

Cei de la ANOSR au venit și cu o soluție pentru studenții care au o conexiune deficitară la internet și au recomandat înregistrarea activităților didactice. De asemenea, ANOSR propune universităților să demareze o strategie de acțiune pentru a oferi studențiilor soluții concrete la problemele pe care le întâmpină.

„Educația online pare să nu mai reprezinte o măsură, pe termen scurt, în contextul evoluțiilor actuale, iar implicit așteptările, tuturor, de la universități sunt altele. Nu mai vorbim strict de măsuri punctuale care să asigure o continuitate a procesului educațional, ci de necesitatea unei strategii de ansamblu a universităților despre cum pot oferi educație online de calitate, cu resurse adaptate și utilizate eficient și personal format în această direcție. ANOSR preia astfel concluziile chestionarului aplicat studenților și cadrelor didactice în parteneriat cu Centrul de Dezvoltare Academică la Universității de Vest din Timișoara și transmite universităților recomandările formulate în baza acestora.”, a declarat Horia-Șerban Onița, președintele ANOSR.

​Alianța Națională a Organizațiilor Studențești din România (ANOSR) este un ONG de reprezentare studențească, cu vechime de peste 20 de ani. ANOSR reunește studenți din 19 centre universitare din întreaga țară.

Brantner 1000x100px
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/