Studenții timișoreni, pregătiți în mediul privat!

explo 1000x200

Un proiect organizat de către Liga Studenților din Facultatea de Automatică și Calculatoare din cadrul Universității „Politehnica” Timișoara are în vizor pregătirea studenților cu specialiști din mediul privat pentru o mai bună integrare a lor pe piața muncii.

Discrepanța dintre studii și meseria exercitată după absolvirea facultății este adeseori prea mare. Pentru a reuși o mai bună pregătire în timpul facultății, numeroase universități au recurs la colaborări cu mediul privat. Așa a apărut proiectul LigaAC LABS.

LigaAC LABS este un mediu de dezvoltare al relațiilor companii-studenți, al extinderii și consolidării cunoștințelor teoretice ale studenților, al dezvoltării imaginii companiilor în mediul academic, dar și al pregătirii viitorilor angajați”, precizează coordonatorii proiectului.

Așadar, astăzi, începând cu ora 18:00, în amfiteatrul D1 al Facultății de Automatică și Calculatoare a Universității „Politehnica” Timișoara va avea loc deschiderea oficială a proiectului, urmând ca mâine, de la ora 10:00, să se desfășoare conferința de presă în Sala Mică a Senatului din cadrul Rectoratului Universității „Politehnica” Timișoara.

Fiind cel mai important eveniment IT&C dedicat studenților, LigaAC LABS reunește anual companii de renume precum ACI, Alcatel – Lucent, AtoS, Autoliv, berg Computers, Celestica, Continental, Cloudbase Solutions, DialogData, Hella, Irian, Microsoft, OpEN, Movidius, Saguaro Technology și SoftBuild. Proiectul își propune să creeze un mediu de relaționare între mediul academic și cel privat. Astfel, studenții pun în aplicare cunoștințele dobândite în facultate, iar companiile își selectează viitorii angajați. Pe parcursul celui de-al doilea semestru universitar, studenții participă la laboratoarele organizate de companii (după ce trec de procesul de selecție), unde intră în contact cu cele mai noi tehnologii apărute pe piață. În urma activităților din cadrul laboratoarelor, studenții dobândesc experiență și astfel își dezvoltă capacitatea de înțelegere a noțiunilor teoretice”, se precizează într-un comunicat de presă.

banner 970 x 250