Studenții și dascălii de la Vest vor merge în judet să îi convingă pe oameni să se vaccineze

centru vaccinare

Echipe de studenți și cadre didactice de la Departamentul de Asistență Socială al Facultății de Sociologie și Psihologie din Universitatea de Vest îi vor consilia și îi vor îndemna pe timișenii din localitățile în care urmează să se deplaseze echipele mobile de vaccinare de la Spitalul Clinic Militar de Urgență ,,Doctor Victor Popescu” să se vaccineze.

Acțiunea va avea loc printr-un parteneriat încheiat între Universitatea de Vest din Timișoara și Spitalul Militar.

„În criza sanitară globală, asistentul social este unul dintre specialiștii cu rol de agent al schimbării indivizilor în comunitate, fiind un partener real al cetățenilor în procesul de schimbare inițiat. Considerăm că persoanele care locuiesc în comunitățile rurale nu au întotdeauna un acces facil la informațiile obiective privind măsurile de protecție pe termen scurt, mediu și lung împotriva virusului SARS-COV-2. Unul din rolurile profesionale ale asistentului social este cel de mobilizator, care încurajează și stimulează oamenii din comunitate să se vaccineze, valorificând, în situația dată, oportunitatea oferită de echipele mobile de la Spitalul Clinic Militar de Urgență Doctor Victor Popescu.”, au transmis reprezentanții UVT.

Misiunea studenților va fi de a contribui la creșterea numărului de persoane vaccinate în comunitățile rurale din județul Timiș.

publicitate ziar expresb 1000x100

„Procentul persoanelor vaccinate în mediul rural este sensibil mai scăzut față de media națională și mult inferior procentului populației vaccinate în Timișoara. Inițiativa Spitalul Clinic Militar de Urgență Doctor Victor Popescu de a realiza o campanie de vaccinare în mediul rural, la care se va alătura și campania studenților și cadrelor didactice din Departamentul de Asistență Socială de la UVT, pentru informare pro-vaccinare, sunt demne de tot respectul și susținerea noastră. Împreună suntem solidari pentru depășirea crizei pandemice, pentru revenirea la normalitate.”, a declarat rectorul Universității de Vest, Marilen Pirtea.

Campania va fi demarată, la finalul săptămânii, în localitățile Variaș, Sânpetru, Valcani, Dudeștii Vechi și Găvojdia, urmând să continue în următoarele șase luni, în funcție de realitățile din teren, în mai multe dintre comunitățile rurale din județ. Proiectul începe vineri, 19 noiembrie, ora 7.30, prin deplasarea în comuna Variaș, unde microbuzul cu studenți de la UVT va însoți personalul medical de la Spitalul Militar.