Primăria Timișoara vrea să ajute migranții cu o masă caldă

Primăria Timișoara se pregătește să încheie un protocol de colaborare cu două ONG-uri, cu scopul de a asigura o masă caldă migranților, prin cantina Direcției de Asistență Socială a instituției.

În următorul plen al Consiliului Local Timișoara, pe masa aleșilor va sta un proiect de hotărâre cu privire la realizarea unui protocol de colaborare între primărie și două ONG-uri. Este vorba de Fundația Filantropia Timișoara și Asociația LOGS – Grup de Inițiative Sociale.

Concret, municipalitatea își propune să ajute migranții cu o masă caldă sau pachete cu alimente, prin intermediul Direcției de Asistență Socială a primăriei.

leader board 728 x 90 px

Primăria Municipiului Timișoara va asigura servicii de preparare pachete de alimente și/sau hrană caldă pentru categoriile care fac obiectul protocolului prin Direcția de Asistență Socială a Municipiului Timișoara – Cantina Socială aflată în subordine. Fundația Filantropia Timișoara va asigura finanțare, în funcție de bugetul disponibil, pentru achiziția de alimente și transferul lor către Primăria Municipiului Timișoara – Direcția de Asistență Socială a Municipiului Timișoara pentru pregătirea pachetelor de alimente și/sau hrană caldă pentru categoriile de persoane care fac obiectului prezentului protocol. Asociația LOGS – Grup de Inițiative Sociale va stabili numărul de porții/pachete care urmează a fi preparat/preluat și va asigura transport și distribuirea pachetelor de alimente grupului vulnerabil cu mijloc de transport autorizat DSV”, scrie în proiectul de hotărâre.

Protocolul de colaborare se va încheia pe o perioadă de un an.