Studenții nu se înghesuie pentru un loc în cămin

timisoara capitala 2023 Alisia Columbonet 1000x100

Astăzi este prima zi în care studenții din alte orașe încriși la Universitatea „Eftimie Murgu” ar trebui să își asigure locul din cămin. Cu toate acestea, holurile clădirii sunt încă pustii.

Deși înscrierile în căminul Universității „Eftimie Murgu” au început din această dimineață, studenții își rezervă sfârșitul de săptămână pentru a-și lua un loc într-una din camere și a efectua acomodările necesare. Programul de înscriere este de la ora 10:00 până la ora 16:00.

Până acum, cele 300 de locuri de cazare din cămin au fost suficiente pentru numărul de elevi prezenți la facultate, iar anul acesta este foarte probabil că va fi la fel din moment ce perioada de înscriere în universitate s-a prelungit tocmai din cauza numărului redus de înscriși: „Cazarea și masa la Reșița nu au fost niciodată cu probleme. Cele 300 de locuri din cămin au fost suficiente, nu am avut parte de surprize”, declară prorectorul pentru relaţia cu studenţii şi parteneriate, Gheorghe Popovici.

promovare banner maxagro

Una dintre condițiile pentru înscrierea în cămin este aceea ca prima tranșă a taxei de studii să fie achitată. Aceasta variază între 800-1000 de lei în funcție de facultatea la care este înscris studentul: „Nu le cerem studenților să vină cu două săptămâni înainte ca să își rezerve locul în cămin, așa cum se obișnuiește la alte universități, însă o condiție este aceea ca prima rată din taxa de studii să fi fost achitată până în 25 septembrie”, explică Gheorghe Popovici.

Deși în mod normal înscrierile ar trebui să se încheie mâine, din experiența anilor precedenți se știe că studenții nu vin în Reșița decât cu două-trei zile înainte de începerea anului universitar, momentul în care își fac și cazarea în cămine. Astfel, se anticipează o aglomerație mai mare la înscrieri începând de vineri.

publicitate tmc 640
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/