Elevii de la “Eliade” primesc zile libere

casinoherculane by sungarden alv bannerexpressbanat resita 1000x100px ian24

Fiecare pauză este o mică petrecere la Liceul Teoretic Mircea Eliade din Reșița. Odată cu întoarcerea lui Nicolae Magiar la direcțiunea liceului a reînceput şi emisia radioului școlii, Exclusiv-E, cu o nouă grilă de programe și surprize pentru elevi.

Așa cum a promis la începutul anului școlar, Magiar a repus în funcțiune radioul  cu circuit închis al liceului. În acest fel elevii se bucură mai mult de pauzele dintre ore și mai degrabă sunt tentați să rămână pe coridoare decât să meargă afară la fumat sau la o mică bârfă.

 

Dacă ajungi într-o pauză la „Eliade” e posibil să ai impresia că ai nimerit în mijlocul unei petreceri. Asta pentru că muzica pusă de DJ răsună în toate sălile de clasă și pe coridoare. Elevii se bucură cel mai mult de acest sistem, mai ales că, atunci când se sună de pauză, profesorii sunt poftiți politicos să iasă de la oră pentru că începe muzica. Mai mult decât atât, dascălii nu au voie să umble la volum.

”Radioul are, pe lângă rolul de a face pauzele cât mai plăcute, și scopul de alarmare în cazul unui eventual incendiu sau a unei catastrofe. Este foarte dificil să merg din clasă în clasă. Așa e mult mai ușor. Mai mult, cel mai probabil voi face o simulare pentru a vedea dacă dascălii opresc sau nu boxele. Voi vedea astfel care dintre profesori vor evacua elevii, iar cine nu va fi în curte înseamnă că a oprit boxele și va fi sancționat”, ne-a declarat Nicolae Magiar.

 

Grilă de programe nouă  

promovare banner maxagro

Reîntors cu forțe proaspete, radioul Liceului Mircea Eliade, numit ”Exclusiv – E” are și o nouă grilă de programe. De două ori pe săptămână, cei doi reporteri ai radiolului prezintă știrile, atât din liceu, cât și din gimnaziu. Dascălii și elevii trebuie să fie atenți de acum pentru că toate perlele spuse  se vor auzi într-un grupaj realizat de reporterii care sunt printre ei. Echipa de mici jurnaliști e formată din şase elevi, coordonați chiar de director.

Premii pentru elevii         

Poate şi mai interesant pentru elevi este că, ascultând „Exclusiv – E” pot câștiga o zi liberă. Nicolae Magiar ne-a spus că prin concursurile organizate la radio vrea să îi motiveze pe elevi să își dezvolte cultura generală sau muzicală. În primul rând, vrea ca un elev de la Liceul Mircea Eliade să cunoască cine este cel al cărui nume îl poartă școala unde învață.

 

Jurnaliști cu pregătire

Pentru a avea o echipă pregătită, directorul liceului le-a propus elevilor să participe la o tabără de jurnalism pe parcursul verii. Micii jurnaliști sunt foarte mulțumiți de noua lor ocupație și o văd ca pe un exercițiu.

”Datorită radioului pauzele sunt mult mai plăcute. Mulți dintre colegii mei nu mai ies în pauze afară, stau în clase sau pe coridoare pentru a asculta muzică, care este una foarte bună și mi se pare că sunt îmbinate în acest fel utilul cu plăcutul. Eu culeg în fiecare zi știri, glume și perle de prin clase, spuse atât de profesori cât și de elevi și le comunic la radio. M-a ajutat foarte mult faptul că în vară am fost într-o tabără de jurnalism și acolo am învățat să fac un reportaj, o știre, o reclamă, un interviu”, a spus Bianca Trandafir, unul din reporterii „Exclusiv-E”.

publicitate tmc 640
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/