O imunizare cât mai rapidă a populației ar putea redeschide universitățile din Timișoara, astfel studenții să se reîntoarcă la cursurile față în față. Președintele studenților de la UMF spune că desfășurarea orelor în sistem hibrid comportă o serie de provocări.
În prezent, studenții de la Universitatea de Medicină și Farmacie din Timișoara își desfășoară activitățile într-un sistem hibrid. Studenții fac stagiile în spitale.
„Din păcate, în spitalele Covid nu reușim să facem stagiile fizic, iar cursurile sunt online. Este un lucru bun faptul că am reușit măcar semestrul II să facem în sistem hibrid. Este greu, nu mai suntem la pacient, nu mai interacționăm cu acesta și pierdem o parte din aceste lucruri care sunt esențiale în timpul facultății. Încet, încet, sper că revenim la normal.”, a spus Katharina Lieb, președintele Societății Studenților în Medicină din Timișoara.
Peste 300 de studenți sunt implicați în acest weekend în Maratonul vaccinării care se desfășoară la CRAFT.
CITEȘTE ȘI: Timişorenii stau la coadă să fie imunizați cu Pfizer. A început Maratonul vaccinării
„Sper că acest maraton să ne ajute și în Timișoara să deschidem facultatea complet fizic, dacă epidemiologic ni se va permite. Activitățile practice la UMF se fac mare parte fizic. Și eu mă duc la spitale la stagii, doar că mergem pe grupe și mult mai împărțiți și facem un program anume ca să nu fim mulți pe stagiu. Vreau să ajungem la o imunitate cât mai repede, să revenim din nou la o viață normală.”, a mai spus Lieb.
În Maratonul vaccinării sunt implicați studenți din anul I până în anul VI, inclusiv cei străini cărora țările din care provin le-au permis să vină în România la stagii. Ei ajută la anamneza pacienților, iar cei cărora li se solicită pot și vaccina.
Până sâmbătă la ora 14, potrivit DSP Timiș, la Maratonul vaccinării s-au imunizat în jur de 2. 300 de persoane.