FOTO. Timişorenii stau la coadă să fie imunizați cu Pfizer. A început Maratonul vaccinării

untitled design set 970x90 px

De vineri până luni dimineaţa, non-stop, sute de cadre medicale voluntare şi studenţi la Universitatea de Medicină şi Farmacie din Timişoara vor fi la datorie pentru a-i primi pe timişorenii care doresc să se vaccineze, într-o iniţiativă comunitară fără precedent, cu un scop unic: victoria prin vaccinare a Timişoarei, în faţa pandemiei.

Vaccinarea a început vineri, la ora 16.00, şi urmează ca oamenii să fie imunizaţi pe bandă rulantă până luni, la ora opt dimineaţa. Zeci de oameni s-au pus la coadă cu o oră înainte de începerea maratonului.

Iniţial, organizatorii „Maratonului Vaccinării” au anunţat că e nevoie de o programare prin platformă, call center-ul naţional sau call-center-ul Direcţiei de Asitenţă Socială Timişoara. Ulterior, a fost aprobată vaccinarea fără programare, doar pe baza buletinului. Astfel, oricine doreşte să se vaccineze se poate prezenta, în acest weekend, la Centrul Regional de Afaceri, doar cu buletinul.

„Fără o imunizare de masă această pandemie nu se va opri, e nevoie de minimum 70-80%, fie prin vaccinare, fie prin boală. E indicat să se facă prin vaccinare, pentru că cea din boala aduce şi sechele şi duce la o scădere a calităţii vieţii.”, a declarat Octavian Creţu, rectorul Universităţii de Medicină din Timişoara.

publicitate ziar expresb 1000x100

„Vă rugăm să fiţi alături de noi în acest proces. Din spirit de responsabilitate şi empatie faţă de comunitatea în care trăim. Ne dorim să grăbim cursa noastră şi să ajungem la o viaţă normală, la regăsirea libertăţii. O facem cu un mesaj pozitiv. Nu mai vrem să insistăm pe partea întunecată a pandemiei, a ceea ce se vede din spital. Vom oferi vaccinare timp de 64 de ore continuu şi se face cu Pfizer. Sperăm ca oamenii să vină. Noi vom organiza rapelul pentru toți cei care vin la maraton.”, a adăugat Dorel Săndesc, şeful ATI de la Spitalul Judeţean din Timişoara.

Organizatorii au asigurat 30 de fluixuri, fiecare având doi medici specialişti însoţiți de medici rezidenţi, studenţi.

Se pot imuniza aproximativ 200 de persoane pe oră. Organizatorii pun la dispoziţie 13.000 de doze de vaccin Pfizer. Rapelul va fi organizat la Sala Olimpia, tot în sistem de maraton, peste 21 de zile.

La „Maratonul vaccinării” se pot vaccina persoanele care au vârsta de cel puţin 16 ani, iar pentru tinerii sub 18 ani e nevoie de acordul scris al părinţilor.

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/