Operatorii rețelelor de transmisii, somați să dea jos cablurile de pe stâlpi până la 1 iulie

Primăria Timișoara îi informează pe operatorii rețelelor de transmisii date-voce ca până la 1 iulie să îndepărteze cablurile de pe Calea Aradului, Sever Bocu și Circumvalațiunii. Altminteri, vor fi amendați. 

În cadrul campaniei de trecere a cablurilor aeriene de transmisii date-voce în subteran, primăria a programat dezafectarea cablurilor de pe trei artere principale. Este vorba despre Calea Aradului, Calea Sever Bocu și Calea Circumvalațiunii.

„Operatorii rețelelor de transmisii de date-voce au participat la numeroase ședințe în care s-a discutat despre obligația lor de trecere în subteran a rețelelor care le aparțin. În prezent, firmele au primit notificări, prin care li se solicită să ia măsuri de îndepărtare a cablurilor de pe cele trei artere până la data de 1 iulie 2021.  După această dată, cei care nu se conformează vor fi amendați și, în caz că nici după aplicarea amenzilor nu se va interveni, se vor lua măsurile necesare de către Primăria Municipiului Timișoara, urmând ca firmele să suporte cheltuielile.”, anunță Primăria Timișoara.

Potrivit administrației locale, în ultimele două săptămâni au fost dați jos de pe stâlpi 12 kilometri de cabluri de pe 200 de străzi și bulevarde din Timișoara, după o perioadă de negocieri și notificări. Toate proiectele noi de investiții ale primăriei pentru drumuri includ obligatoriu și canalizația subterană pentru rețelele de date/voce.