Studenții, doctoranzii și rezidenții de la UMFT pot absolvi cursuri la cele mai bune universități din lume! Totul se desfășoară online!

Universitatea de Medicină „Victor Babeș” din Timișoara a încheiat un parteneriat cu reprezentanții unuia dintre principalii furnizori de cursuri la distanță, la nivel mondial. Este vorba despre platforma coursera.org, iar accesul este gratuit.

Acordul a fost încheiat între reprezentanții Facultății de Medicină și cei ai platformei, iar astfel, cadrele didactice, studenții, masteranzii, doctoranzii și rezidenții vor beneficia de acces la un vast catalog care cuprinde 3.780 de cursuri oferite gratuit afiliaților UMFT până în 31 iulie 2020.

„Spre exemplu, prin acest parteneriat ați putea parcurge și absolvi cursuri organizate de instituții de prestigiu, cum ar fi: cursul de anatomie umană al University of Michigan, cursul de bioinformatică al University of California San Diego, cursul de diabet al University of Copenhagen, cursul de traumatologie al Technische Universitat Munchen ori cursul de implantologie dentară al The University of Hong Kong. Și multe, multe altele – după cum spuneam, în total 3780 cursuri de prestigiu”, a transmis conf. univ. dr. Bogdan Timar, decanul Facultății de Medicină.

Un aspect foarte important este că, în urma parcurgerii curriculei de curs și susținerii examinării de final, cursantul va primi o diplomă, recunoscută oficial din partea universității organizatoare a cursului. „Universitățile care organizează cursuri prin platforma coursera.org sunt instituții de învățământ superior dintre cel mai bine cotate la nivel mondial, cum ar fi: Yale University, Emory University, Johns Hopkins University, Ludwig-Maximilians-Universitat Munchen, University of Michigan, University of Colorado Boulder, Imperial College London, Princeton University și multe, multe alte instituții de prestigiu”, a mai transmis conf. univ. dr. Bogdan Timar.

Pentru acces, doritorii trebuie să completeze un formular, iar în aproximativ 3-5 zile vor primi un e-mail care va conține invitația și instrucțiunile de acces.