Dominic Fritz cere clarificări Primăriei! „Cum a fost comunicată hotărârea cetățenilor care nu au acces la Facebook?”

Decizia CLSU Timișoara i-a ridicat semne de întrebare lui Dominic Fritz. Intrarea în vigoare a măsurii prin care timișorenii sunt obligați să poarte mănuși în mijloacele de transport în comun și la relații cu clienții a stârnit reacții din partea useristului. Candidatul USR la Primărie vine cu o serie de întrebări pentru Comitetul Local pentru Situații de Urgență Timișoara, pornind de la valoarea amenzilor până la cum vor fi informați cetățenii fără cont de Facebook și cât de legitimă este acordarea perioadei de grație.

Decizia anunțată ieri seară pe pagina de Facebook a primarului Nicolae Robu a stârnit nemulțumiri în rândurile timișorenilor. Candidatul USR la Primăria Timișoara vrea să știe ce studii sau date științifice au stat la baza impunerii obligativității de a purta mănuși în spațiile unde se desfășoară relațiile cu publicul. Dominic Fritz spune că doar mănușile chirurgicale sunt o protecție reală împotriva coronavirusului și cere clarificări cu privire la tipul de mănuși pe care le pot purta timișorenii care nu vor să primească amenzi din partea organelor de Poliție. Următoarea problemă ridicată de Fritz se referă la demersurile făcute de CLSU Timișoara pentru a se asigura că piața timișoreană dispune de suficiente mănuși.

Cetățenii cu resurse financiare mai modeste sunt un alt subiect abordat de useristul care vrea să știe ce măsuri pentru prevenirea discriminării vor fi adoptate când prețurile pentru mănuși vor crește. Numărul de echipamente de protecție din spitale intră pe lista de întrebări, urmat de cuantumul amenzilor și numărul de forțe de ordine direcționate către verificarea respectării deciziei Comitetului. „Care este situația exactă a stocurilor de mănuși chirurgicale în spitalele timișorene? Sunt acestea considerate suficiente? Dacă nu, ce demersuri ați făcut pentru a procura mănușile necesare? Care vor fi amenzile pentru nerespectarea hotărârii? Ce resurse ale forțelor de ordine veți pune la dispoziție pentru a controla respectarea hotărârii și la ce măsuri veți renunța pentru a reprioritiza focusul forțelor de ordine?”, a scris Dominic Fritz.

La scurt timp după publicarea deciziei pe Facebook, Nicolae Robu a revenit cu precizarea că se acordă trei zile de grație. Fritz sancționează incoerența primarului și întreabă care este rostul intrării în vigoare a măsurii în 22 aprilie și de ce perioada de trei zile nu este prevăzută în hotărâre, ci doar pe pagina de social-media. Termenul de doar câteva ore până la intrarea în vigoare a deciziei îi ridică semne de întrebare candidatului USR la Primărie, care nu exclude apariția unei urgențe care l-a împins pe Nicolae Robu să acționeze atât de neașteptat.

Ultima întrebare a lui Dominic Fritz se referă la modul în care vor fi informați timișorenii fără cont pe platforma Facebook. „Luând în considerare că hotărârea intră în vigoare în 22 aprilie, dar ați anunțat pe pagina de Facebook că există o «perioadă de grație» de 3 zile, care este motivul pentru care nu ați inclus din start în hotărâre specificarea că intră în vigoare în 25 aprilie? Care este baza legală pentru perioada de grație anunțată pe pagina dvs. de Facebook, dar nu și în hotărâre? Luând în considerare că hotărârea a fost comunicată pe pagina dvs. de Facebook cu doar câteva ore înainte de a intra în vigoare, care a fost motivul pentru care nu a fost comunicată mai devreme? Dacă a fost vreo urgență care a impus purtarea obligatorie a mănușilor fix din 22 aprilie, vă rog s-o descrieți. Cum a fost comunicată hotărârea cetățenilor care nu au acces la Facebook?”, a întrebat useristul.