Primăria Timișoara vine cu precizări: eșarfele și orice fel de mănuși curate sunt acceptate

Hotărârea CLSU Timișoara, intens discutată în mediul online, a fost clarificată de Primărie. Eșarfele pot fi folosite în loc de măști și orice tip de mănuși curate sunt acceptate. De marți până vineri, polițiștii vor atenționa timișorenii care se abat de la decizia Comitetului Local pentru Situații de Urgență și de sâmbătă vor aplica sancțiuni.

Purtarea măștilor și mănușilor nu este obligatoriu în spațiile deschise și unde nu se desfășoară relații cu publicul. Motivul pentru care purtarea echipamentului de protecție a devenit obligatorie este că apar noi îmbolnăviri de la o zi la alta în Timișoara. Primăria transmite că se pot folosi eșarfe în locul măștilor și orice tip de mănuși curate sunt acceptate. „Introducerea obligativității purtării măștii și mănușilor s-a făcut constatând că aproape în fiecare zi apar, în orașul nostru, noi și noi îmbolnăviri cu SARC-CoV-2 și dorind – așa cum suntem convinși că își dorește orice timișorean – ca acest lucru să înceteze cât mai curând, pentru a ne putea întoarce la viața noastră obișnuită, prin relaxarea/eliminarea pas cu pas a restricțiilor”, a comunicat Primăria Timișoara.

În privința amenzilor, valoare este cuprinsă între 500 și 1.500 de lei și poate fi plătită la jumătatea cuantumului minim în condițiile legii. Vestea bună este că zilele de 22, 23 și 24 aprilie sunt considerate perioadă de grație, adică cetățenii care nu respectă decizia CLSU vor fi atenționați verbal de forțele de ordine. Polițiștii vor începe să taie amenzi abia din 25 aprilie.

CITEȘTE ȘI:

Purtarea măștilor și a mănușilor, subiect controversat la Timișoara. „Dacă obligi populaţia să le poarte, trebuie să i le şi asiguri”

Dominic Fritz cere clarificări Primăriei! „Cum a fost comunicată hotărârea cetățenilor care nu au acces la Facebook?”