Studenții din Reșița cer păstrarea gratuității transportului feroviar! „S-a dovedit că este un beneficiu pentru toți!”

Cuib de vise 1000x100

Seria protestelor studențești a fost marcată și la Reșița! Studenții de la Centrul Universitar Babeș-Bolyai s-au strâns în fața Prefecturii pentru a-și exprima nemulțumirea față de reducerea gratuității totale a transportului feroviar la 50% pentru călătorii.

Studenții spun că beneficiile transportului gratuit trebuie privite dintr-o perspectivă mai largă: „Ne-am strâns astăzi în fața Prefecturii pentru a atrage atenția asupra limitării transportului feroviar  pentru că noi considerăm că este un beneficiu pentru studenți și nu numai. Am creat o mișcare la un nivel național unde toți studenții solidari își exprimă nemulțumirile și vrem ca acest beneficiu să rămână. Este un lucru care s-a dovedit că este un beneficiu pentru toți. Sunt mulți studenți pentru care distanța dintre casă și universitate este și de sute de kilometri. Prin transportul feroviar au reușit să meargă la studii. Sunt competiții, simpoziane sau alte locuri unde s-a folosit transportul gratuit. Sau pur și simplu mersul la destinații turistice prin tren a dezvoltat economia și s-a creat un sentiment de fidelitate prin care absolvenții au continuat să folosească trenul”, a declarat Dean Ardelean, președintele Ligii Studenților Universității Babeș-Bolyai din Reșița, pentru Express de Banat.

Printre cele mai recente decizii anunțate de Guvernul Cîțu se află anularea transportului gratuit pentru studenți. Alianța Națională a Organizațiilor Studențești din România transmite că în urma întâlnirii cu prim-ministrul Florin Cîțu, ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, și secretarul de stat responsabil de învățământul superior, Gigel Paraschiv, au înfruntat o opoziție fermă a lui Cîțu față de păstrarea gratuității. Astfel, o Ordonanță de Urgență poate să elimine gratuitatea transportului feroviar și să păstreze doar reducerea plății biletului în valoare de 50%.

CITEȘTE ȘI: FOTO. „Ciu, ciu” bilet, „ciu, ciu” educație. Studenții timișoreni au protestat în stradă față de limitarea deplasărilor gratuite cu trenul

STPT job 1000x200

Muzeul TM
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/