Studenții de peste Prut revin la Reșița! Popa: „Vom organiza stagii de pregătire în cadrul primăriei”

popa la chisinau

Așa cum anunțam de curând, primarul Ioan Popa și-a propus ca Reșița să reia colaborarea cu Republica Moldova, în domeniul învățământului superior. Pentru a reuși acest lucru, edilul a efectuat săptămâna aceasta o vizită la Chișinău, unde a avut programate întâlniri cu reprezentanți ai administrației locale de peste Prut și cu rectorii universităților din capitala Republicii Moldova.

Anul viitor, Reșița va găzdui un grup de studenți moldoveni de la specializarea Administrație Publică și va organiza stagii de pregătire în cadrul primăriei, cu credite de la Universitatea Babeș-Bolyai. Tot din 2022, vor fi demarate, în parteneriat, proiecte Erasmus și vizite pentru schimb de experiență între elevi și profesori de liceu din Reșița și Chișinău. Anunțul a fost făcut de primarul municipiului Reșița, Ioan Popa, după vizita făcută, săptămâna aceasta, în capitala Moldovei, unde a participat la întâlniri cu reprezentanți ai administrației locale și cu rectorii universităților din Chișinău.

popa la chisinau 2

„Reșița are o frumoasă istorie de colaborare cu Republica Moldova în domeniul învățământului superior. De-a lungul timpului, în orașul nostru au studiat sute de studenți de peste Prut și îmi doresc să reluăm această tradiție. Pentru a reuși acest lucru, am avut o serie de întâlniri oficiale în capitala Moldovei. Cu acest prilej, în prezența primarului general al municipiului Chișinău, am semnat un acord de cooperare între Pretura sectorului Buiucani – municipiul Chișinău și Primăria Municipiului Reșița. Acordul definește concret șase domenii de cooperare, iar în cadrul întâlnirilor avute cu Igor Șarov – rector al Universității de Stat din Moldova, Alexandra Barbaneagra – rector al Universității Pedagogice de stat «Ion Creangă», Angela Cutasevici – viceprimar al Chișinăului cu responsabilități în domeniul educației, am agreat primele activități și calendarul acestora pentru anul 2022.”, a explicat Popa.

Din delegația reșițeană care a făcut deplasarea la Chișinău au mai făcut parte Andrade Bichescu, director al Centrului UBB Reșița, Luminița Broască, directorul Colegiului Național „Traian Lalescu”, și Ildiko Pataki, consiliera primarului Popa pe probleme de politici educaționale.

popa la chisinau 3

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/