După 200 de ani!

cristian miclau

Cristian Miclău, primarul orașului de pe Valea Cernei, anunță că, în următoarele zile, va aviza favorabil lucrările de sistematizare a râului Cerna, iar odată cu această investiție vor fi puse în siguranță toate monumentele istorice din centrul vechi.

Investiția „Amenajare râu Cerna pe sectorul Băile Herculane – confluență Belareca” va fi implementată de Administrația Națională Apele Române și are în vedere o serie de lucrări: amenajarea albiei pe o lungime de 3.500 de metri, subzidiri ziduri de sprijin, refacerea zidurilor de sprijin existente și realizarea altora noi, precum și amenajarea pragurilor de fund, pentru a reduce eroziunea malurilor.

„Așa cum am promis de fiecare dată, am încercat să punctez și să rezolv toate problemele din orașul nostru. Astăzi pot să spun că datorită numeroaselor demersuri făcute de-a lungul timpului am reușit să îndeplinim un vis îndepărtat. Vom sistematiza râul Cerna și vom pune în siguranță toate monumentele istorice din zona de centru vechi istoric. Când zic punere în siguranța, mă refer la reabilitarea, în premieră, a îndiguirii râului Cerna, pe porțiunea cuprinsă între Podul de Piatră și Izvorul de Ochi .”, a declarat Cristian Miclău.

cerna

cerna

1000x100 casa brutarului

Miclău precizează că toate aceste lucrări se vor realiza din surse externe, fără a se cheltui vreun leu din bugetul local.

„Primul pas a fost făcut , zilele următoare, în calitate de primar, voi aviza favorabil aceasta investiție istorică , întrucât aceste lucrări nu au fost făcute niciodată în ultimii 200 de ani. Toată investiția va fi realizata din fonduri guvernamentale, fără a aloca niciun bănuț din bugetul orașului. De asemenea, menționez că toate reușitele mele în calitate de primar au fost făcute în folosul cetățenilor noștri și sunt adresate fiecărui cetățean în parte, de la mic la mare.”, a punctat edilul stațiunii de pe Cerna.