Studenții de la Asistență Socială contribuie la finalizarea Clinicii Nera!

Spectacolul „Suflet pentru suflet” a ajuns anul acesta la ediția cu numărul XIII. În acest an, viitorii asistenți sociali ai Reșiței și-au propus să ajute la finalizarea lucrărilor Clinicii Nera.

Obiectivul lor este extrem de important în condițiile în care județul Caraș-Severin nu beneficiază în prezent de o Clinică de Recuperare Oncologică. Implicați în acțiune alături de studenți sunt Consiliului Judeţean şi Episcopia Caransebeşului. Acțiunea va avea loc luni, 15 decembrie, de la ora 17:00, la Sala Polivalentă din Reşiţa. Scopul acţiunii este de a ajuta la ridicarea Clinicii Nera. Invitat special este maestrul Dan Puric, care va susține Conferinţa „Sănătatea, suferinţa şi sufletul poporului român”.

În preajma sărbătorilor de iarnă, de mai bine de 10 ani, studenţii  Universităţii „Eftimie Murgu” din Reşiţa, specializarea Asistenţă Socială,  organizează în colaborare cu Liga Studenţilor din UEMR şi alte instituţii partenere acţiunea caritabilă „Suflet pentru Suflet”, care are scop filantropic și constă în strângerea de fonduri pentru diferite categorii de persoane cu nevoi.

De-a lungul vremii au fost sprijinite diferite grupuri vulnerabile, persoane cu boli terminale, cu HIV/SIDA, familii afectate de sărăcie, vârstnici, tineri şi copii cu probleme speciale de sănătate.

„Vă transmitem gândurile de bine şi de încurajare, pentru a dezvolta acel spaţiu privilegiat, care are menirea să răspândească speranţă şi dragoste în vieţile celor bolnavi şi cu siguranţă va contribui la transformarea unor destine, la continuarea cursului firesc al unor vieţi subjugate de caracatiţa numită cancer”, a spus conf. univ. dr. Lavinia Popp, unul dintre organizatorii acțiunii.

banner 1000 x 100 hd