Studenţiada 2017 la Universitatea Eftimie Murgu din Reşiţa

Liga Studenţilor din Universitatea „Eftimie Murgu” din Reşiţa (LSUEM) organizează, în perioada 16-20 octombrie, „Studenţiada 2017“, un festival organizat simultan de toate organizaţiile studenţeşti membre ale Uniunii Naţionale a Studenţilor din România (UNSR).

Pe parcursul acestei săptămâni, studenţii reşiţeni au ocazia să participe la o serie de acţiuni educaţionale, culturale sau sportive, informează Biroul de Presă al UEMR. „Studenţiada“ a început ieri, cu acţiunea „Studenţi la cuţite”, o adaptare a emisiunii de televiziune, în care cursanţii universităţii din municipiul de pe Bârzava au încercat să arate că ştiu să gătească şi au împărtăşit din reţetele învăţate de la părinţi sau „furate” de la colegii din cămin.

Astăzi, 17 octombrie, de la ora 20.00, în curtea UEMR va avea loc o proiecţie de film în aer liber. Ziua de miercuri, 18 octombrie, va debuta cu o acţiune de donare de sânge şi va continua cu portrete la minut realizate în curtea universității de studenta Irina Chicu. Ziua de joi, 19 octombrie, va fi dedicată sportului, iar vineri, studenţii vor fi invitaţi să cunoască universitatea într-un mod cu totul inedit, la un „treasure hunting“.

leader board 728 x 90 px

„Studenţiada are în vedere rolul important pe care creativitatea şi inovaţia îl au în viaţa noastră de zi cu zi, atât în ceea ce priveşte dezvoltarea noastră ca indivizi, cât şi ca societate“, precizează Cristian Chioncel, prorectorul UEMR.

În anul 2006, UNSR a iniţiat „Studenţiada”, festival studenţesc organizat la nivel naţional, care a determinat 5000 de tineri să participe, timp de o săptămână, la diverse activităţi extracurriculare, iar în 2016 festivalul s-a desfășurat în 16 orașe, având peste 50.000 de participanți. La nivel local, „Studenţiada“ este organizată de Liga Studenţilor din Universitatea „Eftimie Murgu” din Reşiţa în parteneriat cu Uniunea Naţională a Studenţilor din România, Universitatea „Eftimie Murgu” din Reşiţa, Casa de Cultură a Studenţilor din Reşiţa şi Muzeul Cineastului Amator.