Străzile din Timișoara, denumite cu ajutorul scriitorilor și istoricilor

Primăria Timișoara vrea să apeleze la scriitori și istorici atunci când vine vorba de denumirea noilor străzi din oraș sau de schimbarea numelui unora deja existente. „A existat o tradiție în acest sens pe care aș vrea să o înviem”, a precizat Dominic Fritz.

În Timișoara sunt străzi care au tot felul de denumiri ciudate, a atras atenția Simion Moșiu, consilier local PNL. Astfel, liberalul a propus, în ultima ședință a Consiliului Local Timișoara, să se facă ceva în acest sens. Asta în contextul în care aleșii locali au primit o adresă din partea Direcției de Urbanism privind desemnarea consilierilor în Comisia de atribuire sau schimbare de denumiri la străzi, parcuri și piețe.

Avem multe străzi în Timișoara cu denumiri ciudate, gen str. Iepurelui, Intrarea Carului sau Cometei. Haideți să încercăm să adaptăm denumirile unor străzi la niște nume demne pentru orașul nostru”, a precizat Simion Moșiu. „Unele denumiri pot avea un anumit trecut, o anumită însemnătate în istoria orașului și trebuie analizate foarte bine”, i-a răspuns Cosmin Tabără, viceprimarul PNL al Timișoarei.

tm4ua media express de banat (100x1000px)

Pe de altă parte, Dominic Fritz, primarul Timișoarei, a anunțat faptul că intenționează să apeleze la scriitori și istorici, care vor face parte din comisia care va stabili numele străzilor.

Urgența este pentru denumirea străzilor noi, acolo unde oamenii s-au mutat și încă nu au adresă, nu pot să-și facă un buletin cum trebuie și de aceea este această nevoie urgentă. La un moment dat s-ar putea să discutăm și despre alte numiri, dar momentan este vorba despre zonele noi de dezvoltare. Această comisie este stabilită prin dispoziție de primar și a existat în Timișoara o tradiție pe care aș vrea să o înviem, că în această comisie au făcut parte și oameni din societatea civilă, istorici, scriitori, etc. Deci probabil că voi lărgi puțin comisia dincolo de consilieri locali”, a explicat Dominic Fritz.

banner 970 x 250