Timișorenii se plâng de mizeria din oraș. Măsura luată de primarul Fritz

mizerie timisoara

Nu puțini dintre timișoreni se plâng de faptul că orașul este tot mai murdar. Primarul Dominic Fritz recunoaște că nu este nici el mulțumit de cum se face curățenie, dar dă vina pentru această situație pe fosta administrație. Instituția a decis să suplimenteze cu opt milioane de lei bugetul alocat firmei de salubrizare stradală.

Nemulțumirile timișorenilor cu privire la mizeria din oraș au ajuns și la urechile primarului Dominic Fritz. Astfel, edilul-șef spune că a luat decizia de a suplimenta bugetul alocat firmei de curățenie cu încă opt milioane de lei și acuză fosta administrație că a prevăzut în contract doar jumătate din străzi.

Sunt foarte conștient de nemulțumirile cetățenilor în ceea ce privește curățenia în oraș. De aceea am agreat cu firma de curățenie Brantner că vom crește bugetul pentru serviciile de salubrizare stradală cu încă opt milioane lei față de 2021. În total, sunt 42,8 milioane de lei. A fost un proces de altercație cu firma de salubrizare, care a zis: trebuie să dați mai mulți bani ca să fie mai curat. Eu tot am zis măcar să faceți curat pe banii pe care-i primiți acum. Dar dacă ne uităm pe caietul de sarcini pentru acest contract, care mai durează un an, sunt acoperite doar 50% din străzile din Timișoara. Cealaltă parte de 50% trebuie acoperită cumva cu comenzi suplimentare. Iar tocmai pentru a putea mări aceste comenzi suplimentare, pentru a acoperi o rază mai mare de străzi, am mărit acest buget”, a declarat Dominic Fritz.

tm4ua media express de banat (100x1000px)

În aceste condiții, primarul Timișoarei a anunțat că se va începe o campanie serioasă de spălare a străzilor orașului. De altfel, edilul a solicitat firmei de curățenie să intervină cu cât mai multe utilaje, pentru a salubriza străzile într-un timp mai scurt.

Vom începe și o campanie agresivă de spălare a străzilor. Am agreat cu firma de curățenie să treacă pe o curățare mecanizată, mai mult decât cu muncitori. Important este să fie mai curat, pentru asta plătim mai mulți bani. Vom întări și controalele. Dacă firma între timp consideră că are alte mijloace cu care consideră că poate să curețe străzile și dacă vrea mai bine să cumpere o mașinuță mică cu niște perii moderne decât să trimită patru măturători, eu sunt ok cu asta, doar curat să fie. Trebuie să avem un focus mai ales pe rezultat. Dar acest caiet de sarcini, așa cum a fost făcut atunci, nu a fost unul bun, contractul este unul destul de prost, probabil s-a licitat și la un preț mult prea mic să fie curat. Tocmai de aceea am pus în bugetul pe acest an bani pentru o consultanță pentru noul caiet de sarcini pentru noul contract care va începe în 2023. Nu va mai fi scris aici, de noi, pe genunchi, în primărie, ci de un consultant extern profesionist”, a detaliat Dominic Fritz.

În final, primarul Timișoarei a recunoscut că „nu suntem mulțumiți de curățenia din oraș”.

banner 970 x 250