Străzile din comuna Şag vor fi reabilitate şi modernizate. A fost semnat contractul de execuţie

Comuna Şag face paşi mici, dar siguri pentru a se ridica la nivelul unei localităţi europene. De curând a fost semnat contractul de execuţie la investiţia „Reabilitare şi modernizare străzi – Zona Mănăstire”.

Este vorba de o lungime de străzi de peste 7 km. Valoarea lucrării este de 3.750.000 lei şi este asigurată din finanţare prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală 2. Valoarea iniţială a investiţiei s-a diminuat în urma licitaţiei, realizându-se astfel o economie pentru buget.

„Firma câştigătoare are ca termen de finalizare a lucrării 6 luni de zile, data începerii lucrărilor fiind 4.05.2020. Practic, în acest an, cetăţenii din Zona Mănăstire, care locuiesc pe străzile pe care am reuşit să le prindem în proiect, vor beneficia de căi de acces asfaltate. Am gândit de aşa natură structura străzilor asfaltate prin această investiţie ca să ajutăm şi cetăţenii care nu locuiesc pe aceste străzi, dar vor putea să le utilizeze, diminuând astfel porţiunile de drum pietruite pe care vor rula până la domiciliul dumnealor.”, a precizat Flavius Alin Roşu, primarul comunei.

Edilul a mai spus că va continua să caute surse de finanţare pentru a asfalta şi străzile ce rămân doar pietruite momentan şi că planul de investiţii este unul amplu pentru a aduce localitatea la nivelul unei comune europene.