Festivalul Diskoteka nu se anulează, se reprogramează! „Credem şi sperăm că acest festival se va ţine”

1000x100 (5)

Din cauza acestui virus şi a măsurilor pe care le-a luat preşedintele prin decretele adoptate, primul de instituire a stării de urgență şi al doilea de prelungire a ei, Festivalul Diskoteka va fi amânat pentru perioada 18-20 septembrie 2020, susţin în continuare organizatorii. Acesta trebuia să aibă loc în perioada 1-3 mai la Timişoara, dar conform contextului general actual sunt interzise orice fel de manifestări.

„Noi sperăm şi credem că acest festival se va ţine. De aceea am şi luat decizia să-l reprogramăm cât mai târziu. Suntem în continuare atenţi şi urmărim evoluţia lucrurilor pe plan naţional şi internaţional. Ştim că în toată lumea se anulează nu doar festivaluri muzicale, ci şi evenimente sportive de anvergură, cum sunt Jocurile Olimpice, dar şi altele. Depindem de deciziile care se vor lua la nivel înalt.”, a declarat Ciprian Munteanu, project manager al Festivalului Diskoteka.

Organizatorii au mărturisit că sunt aspecte cu care nu s-au mai confruntat până acum, dar se bazează pe faptul că în România situaţia nu este la fel de gravă şi că în toamnă festivalul se poate desfăşura.

tm4ua media express de banat (100x1000px)

În ceea ce priveşte organizarea, totul rămâne valabil, nu se schimbă nimic, iar biletele deja cumpărate vor putea fi folosite pentru noul termen. Înainte de izbucnirea crizei, organizatorii aşteptau aproximativ 30.000 de persoane la festival, fiind vândute deja aproximativ 18.000 de bilete. Acum se aşteaptă o scădere a numărului de participanţi, motivele principale fiind două.

„În primul rând este vorba despre lipsa banilor. Probabil că priorităţile oamenilor vor fi altele. Al doilea motiv îl constituie regulile de distanţare socială, care poate vor fi păstrate sau frica oamenilor de a participa la un festival cu un public numeros.”, precizează Ciprian Munteanu.

Şi artiştii şi-au confirmat prezenţa la noua dată în poporţie de 90%. Problemele organizatorice ţin însă de mijlocul de transport.

„Problemele organizatorice ţin de faptul că nu ştiu cum vor evolua lucrurile din punct de vedere al transportului aerian. Aceasta ar fi principala problemă. Sperăm ca odată cu îmbunătăţirea situaţiei, când criza intră pe o pantă descendentă, să se rezolve şi aceast aspect. Dacă nu, rămânem la transportul auto.”, a mai spus Ciprian Munteanu.

banner 970 x 250