Cel mai mare festival de muzică balcanică din Banat, anulat de coronavirus

po 1000x100px (3)

Mii de iubitori ai muzicii balcanice, atât cei de pe malul românesc al Dunării, cât și cei de pe malul sârbesc al fluviului, se vor putea bucura de o atmosferă incendiară abia anul viitor. Datorită situației COVID-19, cea de-a doua ediție a festivalului „Berzasca Balkan Fest” va avea loc în vara lui 2021.

„Mai mult ca sigur, evenimentul nu se va ține în acest an. Se va amâna pentru anul viitor, asta pentru că niciun interpret nu vrea să încheie un contract. Nu vrea să se expună, momentan, la această pandemie. Deci, nu avem cu cine să stăm de vorbă.”, a explicat, pentru expressdebanat.ro, primarul comunei Berzasca, Petru Nicolae Furdui.

Ediția cu numărul unu a evenimentului muzical de anvergură din Clisura Dunării a avut loc anul trecut, prima săptămână a lunii august reunind pe scena comunei bănățene interpreți de marcă, atât din România, cât și din Serbia, printre aceștia: Ștefan Bănică Junior, Nicoleta Nucă, Maria Olteanu, Snejana Babic, Rada Manojlovic, Mitar Miric.

1000x100 casa brutarului

În contextul în care temutul virus din China ar fi ocolit România, „Berzasca Balkan Fest” s-ar fi bucurat anul acesta de prezența câtorva mii de participanți în comuna din Clisura Dunării, mai ales după ce proiectul istoric din partea de vest a țării – bacul de la Moldova Nouă – a avut sorți de izbândă.

De asemenea, șeful administrației publice locale din Berzasca a găsit și sursa de finanțare pentru organizarea celei de-a doua ediții a fastuosului eveniment. Spre deosebire de 2019, când totul s-a bazat pe sumele din sponsorizări, pentru 2020, festivalul ar fi avut finanțare prin GAL „Clisura Dunării”. Mai mult decât atât, Petru Nicolae Furdui a declarat că aceasta ar fi rețeta adoptată în primele ediții ale evenimentului, în viitor însă va fi aplicată varianta adoptată de marile evenimente muzicale găzduite în România (vânzarea din timp a biletelor):

„Anul acesta am fi avut finanțare prin GAL «Clisura Dunării». Banii rămân acolo, nu se pierd. Se vor folosi pentru la anul. În primele ediții așa vom face după care vom proceda așa cum se-ntâmplă în cadrul marilor concerte”.