Străzile care duc spre zonele de agrement ale Bocșei, depuse spre finanțare la Ministerul Dezvoltării

mirel pascu

Două proiecte care vizează modernizarea infrastructurii rutiere au fost depuse de administrația locală din Bocșa pe Programul Național de Investiții „Anghel Saligny”. Este vorba despre asfaltarea străzilor Medreș și Izvor, care duc către două zone de agrement din oraș pe care primarul Mirel Pascu dorește să le reamenajeze.

Avem depuse două solicitări pe «Anghel Saligny», la Ministerul Dezvoltării. Vorbim despre strada Medreș, care duce practic către zona de agrement, unde este și lacul Medreș, și unde vom face pontoane, alei pietonale, iluminat, precum și piste pentru biciclete. Pe zona Izvor avem strada Izvor, care traversează și care duce la Insula Paradisului, pe care am deschis-o în luna august, o zonă foarte frumoasă din Bocșa, care iese practic la lumină după 50 de ani, perioadă în care a fost uitată. Zona beneficiază de un aer extraordinar, ozonul măsurat este aproape ca cel de la Băile Herculane.”, a declarat primarul orașului Bocșa, Mirel Patriciu Pascu.

Tot pentru zona Izvor, edilul a depus o cerere de finanțare, la Compania Națională de Investiții, pentru un complex sportiv, cu o tribună generoasă și terenuri de antrenament. „Zona respectivă se poate dezvolta în continuare, în sensul că avem și un stadion de fotbal acolo, stadionul Bocșa – Izvor, care este depus pentru finanțare la CNI. Complexul sportiv Izvorul, la al cărui studiu de fezabilitate lucrăm în prezent, va cuprinde stadionul de fotbal, o tribună de aproximativ 500 – 1.000 de locuri, un teren de antrenament și două terenuri de tenis de câmp.  Practic, tot în această zonă, prin deschiderea străzii Izvorului, ajungem și la stadion, și la Insula Paradisului, și facem și legătura cu ieșirea spre drumul care duce la Reșița.”, a mai adăugat Pascu.