Străzi nou-nouțe, asfaltate recent, îi așteaptă pe turiști în Poiana Mărului

strada poiana marului

Proiectul PNDL 2 „Modernizare străzi în localitatea Poiana Mărului din comuna Zăvoi” se apropie de final. Primarul Doru Cârdei spune că lucrarea în valoare de 1.700.000 de lei este realizată în proporție de 80% și însumează 6,4 kilometri, aproape jumătate din satul turistic Poiana Mărului, care va face accesul mult mai ușor către pensiunile și casele de vacanță din zonă.

„Străzile nu au fost niciodată asfaltate, erau străzi doar pietruite, cu pământ, adesea impracticabile din cauza noroiului care se forma. Urmează realizarea rigolelor, a canalelor de scurgere a apei și amenajarea unor căi de acces pentru pietoni. Am ținut ca înainte de venirea frigului să fie terminată partea cu cheltuieli mari, respectiv turnarea stratului de asfalt. Urmează la primăvară amenajarea și pe o parte și pe cealaltă a rigolelor de acostament”.

Un alt proiect în valoare de 4.800.000 de lei a fost depus pe „Anghel Saligny” pentru modernizare de străzi în localitățile Zăvoi, 23 August și Valea Bistrei. Primarul Doru Cârdei spune că al doilea proiect este „Extindere rețea de canalizare în localitățile Voislova, Măru și Măgura cu o valoare de aproape 9.000.000 milioane de lei. Mai avem în execuție proiectul de canalizare pe PNDL 2 care se apropie și el de final. Într-un cuvânt, anul se încheie bine pentru comuna Zăvoi, cu lucruri concrete pentru administrația locală.

leader board 728 x 90 px