Străzi din Reșița, reabilitate după jumătate de secol

Printre cele 17 puncte de pe ordinea de zi a ședinței extraordinare desfășurată săptămâna trecută, s-a aflat și proiectul de hotărâre privind aprobarea studiului de fezabilitate pentru lucrările de reabilitare a mai multor străzi din cartierul Moroasa. Proiectul a trecut fără nicio problemă, deoarece consilierii locali liberali și pesediști au ridicat la unison mâinile în semn de aprobare cu propunerea primarului Ioan Popa.

„Am aprobat studiul de fezabilitate pentru reabilitare și modernizarea străzilor din Moroasa, Fluturelu, Strada Caen până spre Ateneu. Urmează proiectul tehnic și sursa de finanțare. Este o zonă veche și care nu a fost abordată în ultimii 40-50 de ani. Am avut o discuție cu Sorin Maxim, director ADR Vest, care ne-a asigurat că pe Programul 2021-2027 vor exista resurse financiare europene pentru zonele intracartier, putând beneficia de surse de finanțare europene pentru demolări de garaje, amenajări de parcuri, locuri de joacă, de parcări înierbate, etc. Cu alte cuvinte, noi trebuie să pregătim terenul pentru momentul în care se deschid sesiunile de finanțare”, a precizat primarul Reșiței.

Popa spune că în privința obținerii banilor pentru lucrările din Moroasa Primăria reșițeană are mai multe opțiuni. Ori se deschide PNDL 3 anul acesta, caz în care se va depune documentația acolo, dacă nu, există opțiunea fondurilor europene, dar nu este exclusă nici varianta cu finanțarea lucrărilor din bugetul local.

„Din păcate, nu putem să abordăm toate aceste lucrări din surse de finanțare de la bugetul municipiului. E imposibil matematic și, atunci, noi facem studiul de fezabilitate și proiectul tehnic pentru fiecare cartier al Reșiței, ca apoi să identificăm sursele de finanțare”, a mai spus Ioan Popa.