Consiliul Județean Caraș-Severin se pregătește de o eventuală „întâlnire” de grad zero cu coronavirusul

Teribilul virus i-a pus în gardă până și pe consilierii județeni care au aprobat astăzi, într-o ședință extraordinară, trei proiecte de hotărâre, toate vizând un singur lucru: asigurarea stocurilor de dezinfectanți la Spitalul Județean de Urgență Reșița.

„Având în vedere solicitările primite de la Comitetul Județean pentru Situații de Urgențe, de la Instituția Prefectului Caraș-Severin și de la Direcția de Sănătate Publică, Spitalul Județean de Urgență Reșița, am propus o rectificare a bugetului Consiliului Județean cu suma de 387.000 de lei, atât pentru partea de venituri, cât și la partea de cheltuieli. Aproximativ 200.000 de lei, mai precis 204.000 de lei, merg la Spitalul Județean de Urgență, în vederea asigurării stocurilor de dezinfectanți/decontaminanți, pentru prevenirea infecțiilor cu coronavirus”, a ținut să declare Silviu Hurduzeu, președintele Consiliului Județean Caraș-Severin.

celtic transilvania 1000x100px

Potrivit spuselor lui Hurduzeu, Spitalul Județean a comandat deja un prim lot din aceste substanțe de la Ministerul Sănătății și DSP, tocmai pentru a se evita situațiile neplăcute ce pot apărea în materie de aprovizionare.