Se impun reparaţii la clădirea Primăriei Zăvoi

Primarul din cea mai mare comună căseşeană îşi doreşte reabilitarea clădirii Primăriei, iar fondurile cel mai probabil vor fi alocate de la bugetul local. Şi asta pentru că în Zăvoi nici nu se mai ştie de când nu s-au mai efectuat lucrări importante de reparaţii la Primărie.

Mici reparaţii s-au mai făcut în urmă 4 ani, spune primarul Doru Cîrdei:

Vrem să refacem clădirea Primăriei. Este un proiect mare de reabilitare şi modernizare la care ne gândim de ceva vreme, însă fondurile de la bugetul local nu au fost suficiente, dar dacă aşteptăm să fie vistieria plină, atunci cred că stăm degeaba. Suntem acum în faza de studiu tehnic, după care, cel mai probabil, vom lucra în timp, după posibilitatea bugetului.”, ne-a declarat Doru Cîrdei, primarul Comunei Zăvoi.

Comuna Zăvoi este unitatea administrativ-teritorială cu cel mai mare număr de locuitori din județul Caraș-Severin, grupați în cele șapte sate componente ale comunei: Voislova, Valea Bistrei, Zăvoi, 23 August, Măgura, Măru și Poiana Mărului. Însă, tocmai mărimea acestei comune, întinderea sa teritorială și distanțele dintre satele componente ale acesteia au reprezentat obstacole în calea realizării unor investiții la scară mare în infrastructura locală, costurile realizării acestor lucrări depășind de cele mai multe ori plafoanele alocate în cadrul finanțărilor nerambursabile din fonduri europene sau guvernamentale.

La clădirea Primăriei este nevoie de schimbarea geamurilor cu unele din termopan, de refacarea acoperișului, de lucrări de amenajare interioare, tencuit, zugrăvit, de construirea unei anexe pentru a mări spaţiile de birouri şi de introducerea unei reţele noi de încălzire cu centrală proprie. Toate acestea se vor realiza în timp cu fonduri de la bugetul local spune primarul Doru Cîrdei.