Incineratorul de la ieșire din Caransebeș spre Zervești – un proiect eșuat

Consiliul Local și conducerea Primăriei Caransebeș, acuzate de către mai noul membru PRO România Caransebeș, Dumitru Matei, că închid ochii la investiția de construire a unui incinerator de animale în municipiul de pe Timiș și Sebeș. Viceprimarul, Marius Isac, l-a contrazis.

Pentru că secretarul PRO România, Dumitru Matei, l-a întrebat pe primarul Felix Borcean cum este posibil ca exact la ieșire din Caransebeș spre Muntele Mic să fie construit un incinerator, iar Primăria să nu facă nimic, viceprimarul Marius Isac i-a răspuns că nu este bine informat.

Orice investitor se poate prezenta la Primăria Caransebeș pentru a solicita un Certificat de Urbanism pentru dezvoltarea unui proiect, însă abia după ce revine cu acel certificat, cu toate avizele solicitate se poate emite Autorizația de Construcție, iar la acest proiect nu s-a mai revenit la Primărie.”, spune viceprimarul Marius Isac.

Proiectul presupunea construirea a două anexe exploataţie agricolă şi amenajarea într-una dintre aceste construcţii a unei staţii de incinerare pentru tratarea şi eliminarea de cadavre sau deşeuri de animale mici şi a subproduselor acestora provenite din industria alimentară, comerţ, activităţi veterinare în extravilanul municipiului Caransebeş.

celtic transilvania 1000x100px

Proiectul cu siguranță NU se va realiza, cel puțin nu în zona propusă – extravilanul municipiului pe DJ 608A Caransebeş-Zărveşti, pentru că nu a primit avizul de la Agenția Națională de Mediu, confirmă surse din cadrul Gărzii de Mediu Caraș-Severin.

FOTO: www.aquadp.ro