Zece centimetri de zăpadă pe Semenic

Operatorii de turism de pe Muntele Semenic sunt în sfârșit bucuroși că vremea ține cu ei în acest sezon. După ce iarna trecută zăpada și-a făcut cu greu apariția, acum, luna decembrie a adus cu ea și primii fulgi de zăpadă, iar în viitorul apropiat i-ar putea aduce chiar și pe primii schiori.

În ultimele zile, zăpada de pe Muntele Semenic i-a entuziasmat pe operatorii de turism, care își așteaptă acum turiștii să se bucure de o bătaie cu zăpadă. „Stratul de zăpadă este de 11-12 centimetri, ceea ce este bine. Îi așteptăm pe cei care vor să testeze pârtia de toobing, pentru că de schiat nu se poate schia încă”, a spus Florin Tudor, administratorul unei vile de pe Muntele Semenic.

Ce pârtii sunt pe Muntele Semenic
Multe dintre pârtiile de pe Semenic au fost reabiliate peste vară. Acum, Goznuța, Crucea de Brazi, Idioții, Uriașul sau Partia de Toobing așteaptă să mai crească stratul de zăpadă cu câțiva centimetri, ca să poată fi folosite pentru schi. Turiștii nu trebuie să plătească niciun leu ca să le folosească. Banii trebuie scoși din buzunar numai pentru urcarea cu telescaunul.

 Pârtia de toobing poate fi folosită la început de decembrie”, Florin Tudor, administrator vilă Semenic

 

Comments

  1. Burak says:

    tu, mi-ai furat gandul exact la asta ma gaednam ieri! sa-ti zic: am pe desktop o pozuta pe care-am facut-o pe langa varful romanu (ala mai sus de horezu) siiiiii, soare, zapada, o priveliste monumentala. cerul, foarte albastru. si ma gaednam, oare, pe himalaya, (asta in ideea de mult mai sus de 1700 m) cerule la fel de albastru? si soarele, soarele straluceste mai ? mai cum?