Strategie ciudată în Valea Domanului

publicitate in ziar Casa Auto Timisoara

Patronul Cătălin Rufă a confirmat astăzi plecările celor mai importanţi jucători ai echipei şi a recunoscut că e posibil să mai vândă două piese importante.

Căpitanul rosso-nerilor, Bogdan Vătăjelu, un jucător care nu a împlinit încă 21 de ani şi care are poate cea mai bună cotă de piaţă din Liga a II-a, a fost vândut Universităţii primăriţei Olguţa cu 150.000 de euro plus TVA. În schimb, golgheterul echipei, Marius Staicu, a fost cedat la Poli Timişoara fără niciun leu. Cei doi se adaugă lui Tomozei şi Danci, care au plecat primii din Valea Domanului în această iarnă. Szabo şi Neagoe sunt şi ei doriţi insistent de ASA Târgu Mureş, astfel că e foarte posibil ca Metalul să mai piardă doi titulari. ,,Vătăjelu şi Staicu au fost jucători importanţi pentru noi în turul campionatului, ne despărţim de ei cu greu. Vreau să înţeleagă toată lumea că a fost dorinţa lor şi nu am putut să ne opunem. Marius Staicu a primit ofertă de la noi dublarea contractului, este oricând binevenit înapoi dacă simte că este ceva în neregulă la Poli sau dacă nu joacă. Îl aşteptăm oricând, dar este şansa vieţii lui ca la aproape 27 de ani să joace în prima ligă. Noi ţinem cont de dorinţa jucătorului. Dacă el îşi doreşte să rămână la Reşiţa, el are ofertă dublarea salariului. În orice moment el e binevenit aici, el şi acum dacă vrea să rămână o poate face”, a explicat patronul Rufă.

Interesant este că în conturile clubului reşiţean nu intră vreun leu de pe urma transferului principalului marcator al echipei şi e puţin probabil să ajungă la schimb în această iarnă vreun jucător de care Marian Pană să aibă neapărat nevoie. ,,În cazul lui Staicu nu e vorba de vreo sumă de transfer. Avem o înţelegere cu Poli pentru Artean, dar el e împrumutat la Caransebeş şi cei de acolo nu vor să-i dea drumul. Atunci există posibilitatea venirii lui în vară sau a aducerii altui jucător”, a spus Rufă. În calcule ar intra Bocşan sau Dubei, dar sigură în momentul de faţă e doar plecarea lui Staicu.

Promovare cu banii de pe Vătăjelu!

Despre transferul lui Bogdan Vătăjelu patronul spune că au fost multe discuţii, unele reale, altele mai puţin adevărate: ,,În momentul acesta, cea mai bună ofertă este de la CS Universitatea Craiova. E vorba de 150.000 de euro plus TVA. Noi am stat şi am calculat şi am considerat că aceşti bani ne sunt de bun augur în perspectiva a ce vrem să facem. Cu aceşti bani şi cu sumele de care mai dispunem vrem să ne înscriem în lupta pentru promovare. Asta a fost ideea transferului lui Vătăjelu. Domnul primar s-a opus cu vehemenţă plecării lui, dar el a fost cel care a decis”.

untitled design set 970x90 px

Întrebat fiind dacă va renunţa la fel de uşor ca în cazul lui Staicu, fără pretenţii financiare, şi la alţi jucători, Cătălin Rufă a confirmat că Metalul ar putea să mai piardă jucători în această iarnă, dar, de data aceasta, pe bani. ,,Neagoe şi Szabo sunt doriţi la Târgu Mureş. Nu putem să renunţăm la toţi jucătorii importanţi, pentru că avem un proiect bun”, a explicat acesta.

Reşiţa a cedat un tânăr de mare perspectivă, pe care ar fi putut lua bani frumoşi peste puţin timp, şi a adus jucători care sunt spre finalul carierei, dar Rufă crede că Metalul a ieşit în avantaj după această campanie de transferuri. ,,În locul lui Marius Staicu îl avem pe Daniel Opriţa, el şi-a reziliat contractul cu Craiova şi mâine vine la Reşiţa, spune Rufă. Dacă Dorinel Munteanu nu preia vreo echipă şi îl ia cu el, rămâne la Reşiţa. El vrea să vină. Pe postul lui Bogdan a venit Daniel Vădrariu. Mai sunt rezolvaţi portarul Zimmermann şi Enescu, jucător de prima ligă, care ne va ajuta mult. Lucrurile sunt în regulă în Valea Domanului, cu siguranţă vom conta în lupta pentru promovare. Toţi vin liberi de contract, nu s-a plătit nicio sumă de transfer pentru ei”. Vădrariu vine sub formă de împrumut, Zimmermann a evoluat ultima dată prin liga a patra germană, iar Enescu a stat pe tuşă un an din cauza unor probleme medicale şi acum încearcă să revină. Până la reluarea campionatului e foarte posibil ca lotul Metalului să sufere şi alte modificări, după cum a afirmat oficialul clubului care a anunţat că îşi doreşte promovarea în Liga I.

,,E o sumă considerabilă încasată pe Vătăjelu. Sunt momente în care trebuie să şi vinzi. Avem 20 la sută dintr-un eventual transfer şi anumite bonusuri de performanţă care vor merge, după părerea mea, peste 100.000 de euro. E o afacere bună pentru Metalul Reşiţa, poate mai bună decât pentru Craiova”, Cătălin Rufă, patron Metalul Reşiţa

 

banner td untitled design set 970x90 px

Comments

  1. Petru Fuchs says:

    Staicu si Szabo au marcat fiecare in cele 14 etape cate 5 goluri. Care dintre ei este “golgheter“. Niciunul conform DEX….

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/