Strângerea de donații pentru Monumentul Revoluției, un fiasco?

Săptămâna trecută, Primăria Municipiului Timișoara a lansat o strângere de donații, pentru construirea unui monument dedicat Revoluției din 1989. Aparent, cel puțin deocamdată, timișorenii nu sunt foarte ”captați” de inițiativă.

Până acum, 27 de donatori au dat 3885 de lei. Cea mai mare donație a fost una de 1000 de lei, în condițiile în care donația minimă este de 25 de lei. ”Eu fac încă o dată un apel la timișoreni, în primul rând la cei care trăiesc în Timișoara, dar și la cei care la ora actuală trăiesc în alte părți. Vorbim de un monument dedicat Revoluției române din decembrie 1989. La ceas aniversar, eu cred că 25 de lei nu este mult. Se poate dona de către oricine pentru un asemenea scop. Evident, sunt oameni, sunt firme care au putere economică și care pot dona mai mult.”, consideră primarul Nicolae Robu.

Monumentul a fost proiectat de Luigi Varga, un cunoscut artist plastic timișorean, iar lucrarea ar urma să fie amplasată în apropiere de Catedrala Mitropolitană, față în față cu Parcul Central.

celtic transilvania 1000x100px

 

banner maxagro