Al treilea mall în Timișoara. S-a făcut un pas important!

Timișoara va avea în viitorul apropiat un al treilea mall, diferit de cele două din prezent, Iulius Town și Shopping City. Mai precis, în zona de sud-est a orașului va apărea un strip mall, un concept mai puțin luxos de centru comercial cu magazine ale marilor branduri, dar foarte popular în Occident.

Noul mall va fi situat pe Calea Stan Vidrighin, în spatele magazinului Lidl din intersecția cu sens giratoriu unde se află și fabrica AEM. Un strip mall are magazinele înșirate, unul lângă altul, în fața unui spațiu liber, care are și o parcare mare în față. Cei care vor ridica noul centru comercial se angajează să amenajeze și o astfel de parcare, pentru clienți, plus spații verzi, dar și să amplaseze un totem informațional. Proprietarii terenului și beneficiarii sunt două persoane fizice, iar de proiect se va ocupa un birou individual de arhitectură.

De altfel, planul urbanistic zonal care include și noul mall a fost votat de consilierii locali timișoreni. Denumirea din acte a proiectului este „Construire ansamblu comercial cu regim de înălțime parter (strip mall), amenajare parcare, spații verzi, organizare santier, amplasare totem informațional”. De menționat că în Capitala Banatului au mai existat proiecte pentru malluri, nu de tip strip, ci „clasic”. Unul urma să fie ridicat pe locul fostei fabrici Modern, și în prezent, un teren gol și îngrădit, iar altul, lângă pasajul Jiul, pe o zonă în aceea situație.

Un alt proiect, mai vechi, era al unui mall la abator, cu păstrarea fațadei, care este monument istoric. Toate aceste proiecte au fost însă abandonate de investitori.