Strada nu e casă pentru câinii vagabonzi. Ce planuri are Primăria Oravița?

Problema câinilor fără stăpân este una stringentă în Oravița, la fel ca în mai toate orașele cărășene. Iar una dintre principalele cauze sunt tocmai localnicii, care aleg să hrănească animalele, însă fără să le adopte. Administrația orașului din Valea Carașului și-a propus să rezolve problema, apelând la înțelegerea comunității.

După Târgul de Primăvară și campania de curățenie, Primăria Oravița anunță și un alt proiect măreț, menit să rezolve o problemă care nu mai suportă amânare, cea a câinilor vagabonzi. Mulți localnici și-au arătat revolta pe Facebook, însă mulți alții aleg să îi hrănească, așa că totul se rotește într-un cerc pe care administrația locală este decisă să îl spargă. Cu atât mai mult cu cât, „conform ultimelor statistici de la Spitalul Orășenesc din Oravița, tot mai multe persoane au fost mușcate de câini fără stăpân, în special în cartierul Zona Gării”, anunță reprezentanții Primăriei.

„Strada nu e casă pentru câinii vagabonzi. Oferă-i prietenului tău patruped un adăpost” este titlul campaniei inițiată săptămâna aceasta în Oravița. Animalele sunt adunate de pe străzi și duse la padocul situat pe centura orașului. Acesta are în prezent 70 de locuri, Primăria având în plan extinderea sa până la 120 de locuri. În adăpost animalele sunt sterilizate, microcipate și îngrijite mult mai bine decât pe stradă. În plus, iubitorii de animale le pot vizita și adopta.

Cu prilejul lansării acțiunilor de colectare a câinilor fără stăpân, Primăria anunță că, la mijlocul lunii aprilie, în oraș se va organiza o nouă campanie de sterilizare a peste 100 de patrupede.

Informații suplimentare despre situația câinilor vagabonzi pot fi obținute chiar de la viceprimarul Lorena Ion, la numărul de telefon 0773 843 835.

Sursă foto: Ziarul Național