STPT va avea un nou director interimar: cumnatul viceprimarul Tabără. Liberalul spune că n-are nicio legătură cu propunerea USR

stpt1

Cosmin Tabără, viceprimarul PNL al Timișoarei, a anunțat, marți, în cadrul unei conferințe de presă, că STPT va avea un nou director interimar. Societatea ar urma să fie condusă de către cumnatul său, care este susținător USR. Tabără susține că nu are nicio legătură cu această numire propusă de USR, despre care a aflat întâmplător pe holurile primăriei.

Cosmin Tabără, viceprimarul PNL al Timișoarei, a organizat, marți, o conferință de presă, în cadrul căreia le-a bătut obrazul celor din USR pentru faptul că fac un altfel de politică doar din vorbe. În realitate, ar fi vorba de o politică făcută ca pe „vremea lui Iliescu”. Cosmin Tabără este revoltat de faptul că, luni, ar fi aflat întâmplător pe holurile primăriei cine va fi propus din partea USR pentru a ocupa funcția de director interimar al Societății de Transport Public Timișoara. Mai mare i-a fost mirarea viceprimarului PNL când i s-a spus că este vorba de cumnatul său, Constantin Cocheci. Cocheci este de meserie inginer mecanic, iar în prezent ocupă o funcție de director la AEM.

Un lucru pe care trebuia să-l aflu de la colegii mei, că așa era normal, l-am aflat ieri de pe holurile primăriei. Este vorba de intenția de a numi un nou director la STPT în persoana lui Cocheci Constantin, director la AEM și care este cumnatul meu. Eu mă delimitez total de această numire, nici măcar nu m-au consultat, nu mi-au adus la cunoștință, ci pur și simplu au încercat să mă pună în fața faptului împlinit. Vă rog să nu asociați numirea de persoana mea. Nu comentez această numire din punct de vedere profesional, nu discut aceste aspecte, dar vreau să se înțeleagă foarte clar că este o numire pe care și-o asumă colegii de la USR, și-o asumă Ruben Lațcău, Dominic Fritz și Raul Ambruș”, a declarat Cosmin Tabără.

Viceprimarul liberal le-a reproșat celor din USR aflați la conducerea Primăriei Timișoara că s-au lăudat cu faptul că nu vor face numiri în funcțiile de directori, ci se vor organiza concursuri.

Cumnatul meu este susținător USR, a fost întotdeauna nemulțumit de celelalte partide politice și și-a îndreptat atenția către ei, nu cred că este membru de partid, dar a fost un susținător al lor. Eu am luat toate aceste aspecte ca și un atac personal la adresa mea, ca și o încercare de a mă lega de deciziile lor, de a-mi pune la îndoială caracterul meu în ceea ce privește relația cu partidul meu, pentru că neanunțând, colegii mei din PNL pot interpreta o altfel de relație pe care aș fi avut-o prin spate cu primarul și cu viceprimarul. Dacă de mine depindeau aceste lucruri, nu l-aș fi numit director pe cumnatul meu la STPT. Nu sunt adeptul numirii celor apropiați, cu atât mai puțin a rudelor. Mă deranjează că cei din USR nu m-au anunțat, că lumea poate percepe faptul că eu l-am numit acolo printr-o înțelegere cu primarul și cu viceprimarul”, a explicat Cosmin Tabără.

gif card de energie dacus 1000x100 Brantner 1000x100px

Cumnatul viceprimarului PNL ar urma să fie numit în funcția de director interimar al STPT dacă Consiliul de Administrație al societății își va da acordul în acest sens. Însă Tabără spune că nu crede că vor fi probleme, având în vedere că CA-ul de la STPT este controlat de USR și Raul Ambruș.

Ruben Lațcău mi-a spus acum vreo zece zile că la STPT va veni un director cu care o să fiu de acord, pe care sigur o să-l susțin. L-am întrebat despre cine este vorba, i-am avansat două nume, dar nu a vrut să-mi spună despre cine este vorba. Problema este modul cum s-a abordat și este foarte clar că au vrut să se lege în viitor de o chestiune de familie în momentul în care lucrurile nu funcționează. Eu am considerat că e nevoie de a clarifica lucrurile înainte. Nu am niciun dubiu că va fi numit în funcția de director interimar la STPT. Noi, politicienii, trebuie să discutăm la masă și nu în spatele ușilor închise, nu pe sub masă, pentru că ăsta este genul de politică făcut de pe vremea lui Iliescu. Și e genul de politică pe care ei îl contestă și îl detestă în declarații și pe care-l practică zi de zi”, a adăugat Cosmin Tabără.

În acest moment, STPT este condus de către Patriciu Rușeț, care a preluat această funcție în urmă cu un an, după demisia lui Nicolae Bitea.

publicitate si promovare online banner maxagro STPT job 1000x200
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/