Arheologul Dorel Micle, director interimar la Muzeul Satului Bănățean

Consiliul Județean Timiș l-a numit director interimar la Muzeul Satului Bănățean pe profesorul Dorel Micle, conducătorul Centrului de cercetări interdisciplinare al patrimoniului arheologic din cadrul Universității de Vest. 

Numirea vine după ce fostul manager, Dan Radosav, a demisionat din funcție.

Dorel Micle este cadru didactic universitar și cercetător la Universitatea de Vest din Timișoara, director al Centrului de cercetări interdisciplinare al patrimoniului arheologic mobil și imobil „ArheoTim” din cadrul UVT. Va ocupa această funcție pe o perioadă de 120 de zile.

„Noul manager va continua proiectele începute și va identifica cele mai potrivite soluții în realizarea obiectivelor instituției culturale. Dorința administrației județene este ca Muzeul Satului Bănățean, loc încărcat de tradiție, cu un patrimoniu deosebit, să trezească un interes tot mai mare pentru publicul larg, prin deschiderea către comunitate, cu acțiuni culturale atractive și evenimente pentru orice vârstă.”, au transmis reprezentanții CJ Timiș.

Muzeul Satului s-a dezvoltat ca instituție etnografică în aer liber în 1967; până în anul 2000 a funcționat ca secție a Muzeului Banatului, după care a devenit instituție separată aflată în subordinea Consiliului Județean Timiş.