Stop lucrărilor! Un consilier local lugojean e supărat pe modul în care primăria reabilitează orașul

Un consilier local lugojean a cerut autorităților locale, la ultima ședință a Consiliului Local Lugoj, să nu înceapă asfaltările promise în cartierul Micro IV, pe strada Nera, până nu se racordează toate blocurile la noua rețea de apă a municipiului.

Alesul local a menționat că mai mulți locuitori din cartier i-au transmis să solicite autorităților locale să nu pună asfalt nou, pe care apoi să îl spargă pentru a introduce branșamente de apă. Aceeași doleanță o au și lugojenii de pe străzile Ana Ipătescu, Xenopol și Nicolae Iorga.

„V-ați lăudat în toamnă că asfaltați Micro IV. Ați asfaltat de nu ați mai putut! Ați spart trotuarele să schimbați bordurile și așa au rămas… să le facă cine o putea. Vă cer să opriți lucrările de asfaltare și să faceți întâi branșamentele în Micro IV. Așa trebuia de la început. Pentru ce am băgat conductă nouă de apă? Așa e și pe Ana Ipătescu, Nicolae Iorga și Xenopol. Au venit oamenii la mine și au spus să opriți lucrările în Micro IV și să faceți branșamentele. Până când să stăm tot cu țevile vechi?”, a spus Ioan Haneș, președintele ALDE.

Cartierul Micro IV, aflat la câțiva pași de centrul orașului, a devenit în ultimii ani cea mai distrusă zonă rezidențială de blocuri, din municipiu. După demolarea fostei piețe agroalimentare din cartier, în urmă cu patru ani, a fost introdusă o nouă conductă de apă, iar gropile rezultate în urma lucrărilor nu au mai fost asfaltate de nimeni. Mașinile se deplasează cu greutate printre blocuri, iar vara praful din gropi și polenul de la ambrozia care ține locul mult promisului parc în zona unde a fost piața sunt un coșmar pentru cei care locuiesc în apartamentele din apropiere și mai ales pentru copii.